Plötsligt slog det slint – och mannen matade slag i ansiktet på henne.
Plötsligt slog det slint – och mannen matade slag i ansiktet på henne. Bild: Erik Zienau

Glasögonbråk slutade med våldsamma slag

Kvinnan hade bjudit hem två bekanta på fest. Plötsligt slog det slint – och mannen matade slag i ansiktet på henne. Nu döms han vid Göteborgs tingsrätt.

ANNONS
|

Det var i februari förra året som händelsen utspelade sig. Kvinnan hade bjudit hem två vänner, en man boendes i Partille och en kvinnlig bekant, till sin bostad i Västra Frölunda i Göteborg.

De hade varit inne i stan på dagen och köpt alkohol och började festa hemma hos henne vid klockan 17.00 på eftermiddagen, berättar hon i förhör.

”Vi har gjort det förr utan att han gett sig på mig” säger hon till polisens förhörsledare.

Något slår slint

Timmarna flyter på som vanligt och de tre blir berusade. Rätt som det är slår något slint hos mannen.

”Rätt var det var fick han för sig att jag snott hans glasögon.”

ANNONS

Kvinnan berättar i förhör hur mannen brusar upp och välter vardagsrumsbordet. När hon frågar ”vad gör du?” smäller han till henne på näsan med knytnäven. Flera gånger.

Klockan 20.17 får polisen ett samtal från kvinnan som berättar om misshandeln. En patrull tar sig till lägenheten där de möter kvinnan med blodig näsa.

Kraftigt berusade

Partillebon, som är i 55-årsåldern, är så berusad att det inte går att genomföra ett förhör. Det slutar med att han tas med till stationen inom lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB).

Partillebon döms nu vid Göteborgs tingsrätt till skyddstillsyn. Han har under förundersökningen inte gett någon egen inställning till brottsmisstanken utan hävdar att han inte minns något.

Tekniska bevis

Tingsrätten har bedömt alla vittnesutsagor i fallet med viss försiktighet, med tanke på att alla var berusade. Kvinnans ”smärta, sår och blodvite får dock betydande stöd av såväl fotografierna på hennes skador som de uppgifter som (väninnan, reds anm) har lämnat”.

LÄS MER:Viltolyckorna ökar – så ska du agera

LÄS MER:Allums kundhiss i drift trots säkerhetsrisk

LÄS MER:Man hade knark under kudden – skyller på hemlös

ANNONS