En månad har gått sedan Partille Tidning åter väcktes till liv. Och gensvaret har varit större än förväntat, enligt chefredaktör Jonas Rindefjell.
En månad har gått sedan Partille Tidning åter väcktes till liv. Och gensvaret har varit större än förväntat, enligt chefredaktör Jonas Rindefjell. Bild: Mia Höglund

Gensvaret har överträffat våra förväntningar

Vi känner oss hedrade att ni läsare gillar det vi gör. Det sporrar oss att fortsätta gräva där vi står och förmedla nyheter som är viktiga för er partillebor.

ANNONS

Jag fick ett samtal mitt i natten för några veckor sedan. Larmet om lågor på Furulunds skola gav en klump i magen. Delvis eftersom jag i tidigare jobb har sett hur en hel högstadieskola brunnit ner till grunden efter lek med fyrverkerier, delvis eftersom jag har egna barn som går på skolan.

Enda tidning på plats när det brann

Partille Tidning var enda tidning på plats under brandnatten för att få en bild av läget och tala med insatsledare hur stor omfattningen var. Lyckligtvis skadades ingen människa och tack vare ett snabbt ingripande från räddningstjänsten kunde branden begränsas till en del av lågstadiet. Men branden skapade oro, framförallt för alla dem som bor i området.

ANNONS

Partille Tidnings bevakning resulterade i en mängd artiklar som publicerades löpande. Förutom en mängd uppdateringar om det akuta läget kunde vi avslöja att skolans kameror var ur bruk, att polisen efter sin tekniska undersökning tror att branden är anlagd, men att utredningen har lagts ner i brist på bevis.

LÄS MER:Skolbranden troligen anlagd – krossade kameror bidrog till nedlagd utredning

Gensvaret hos läsarna större än väntat

Ungefär en månad har gått sedan vi lanserade Partille Tidnings nyhetssajt. Gensvaret hos er läsare har varit större än vad vi hade vågat hoppas på. Över 2 600 har laddat ned nyhetsappen. Sidvisningarna per vecka har legat mellan 70 000 och 90 000, och för varje dag som går tillkommer nya läsare. Vi känner oss hedrade att ni läsare gillar det vi gör. Det sporrar oss att fortsätta gräva där vi står och förmedla nyheter som är viktiga för er partillebor.

LÄS MER:Partille Tidning tillbaka i en helt ny kostym

Under tisdagen tar vi nästa steg i vår satsning. Nämligen att lansera tre e-tidningar i veckan, där vi paketerar vårt löpande nyhetsmaterial i ett läsvänligt format för platta, mobil och dator. Jag hoppas att ni vill fortsätta vara med på tåget och stödja vår lokala journalistik.

LÄS MER:Lokaljournalistik som gör skillnad för Partilleborna

För till syvende och sist är en grundförutsättning för att vi över tid ska kunna hålla uppe vår nyhetsbevakning, att ni läsare är med och bidrar med en prenumerationspeng. För liksom andra tidningar i branschen ska även vi betala ut löner, i det här fallet till dedikerade reportrar som tycker att Partille är världens viktigaste kommun att bevaka.

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS