Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Gamla möbler blir som nya när Jessika startar återbruk

För 15 år sedan behöll Jessika Klintenberg bohaget till sin gamla lägenhet. Hon renoverade möblerna och många har hon kvar än i dag. Nu tar hon en paus från vården för att göra återbrukshobbyn till sitt levebröd och startar företaget Ombruka.
– Vi slänger onödigt mycket, säger hon.

Återbrukstrenden i Sverige och världen är stark sedan några år tillbaka och allt talar för att den kommer att växa sig allt kraftigare då allt fler inser att slit-och-släng-samhället inte är hållbart i längden.

För Jessika Klintenberg har tanken att ta vara på gammalt och göra till ”nytt” funnits med länge och det är kanske därför inte konstigt att hon nu startar Ombruka AB där hon ska ta hand om gamla möbler och byggmaterial för att renovera och sälja vidare.

– Jag insåg för ett tag sedan att jag behövde ta en rejäl paus från mitt jobb som sjuksköterska, en paus på riktigt. Och detta är något jag alltid velat göra så jag tänkte att ”nu kör vi!”, säger Jessika Klintenberg.

LÄS MER: Jonseredsdesigner tolkar världskänd konstnär på textilmuseum

Vill göra något för miljön på riktigt

Hon har alltid försökt leva som hon lär, handlar mycket på loppis och second hand och när nu till och med Ikea hakar på trenden om återanvändning så tycker hon att förutsättningarna är goda.

– Jag tror att många med ett miljöintresse vill göra något på riktigt och inte bara i teorin. Detta blir mitt sätt att bidra till att gamla saker renoveras och får nytt liv, säger hon.

LÄS MER: Nästan 100 år gamla kyrkan brann – ersattes av glasslager

Önskar plats i Kniven

Verksamheten är nystartad men Jessika är redan igång. Idag är hon iväg och hämtar möbler i Kungälv och Kinna och sedan är det uppstartsmöte med banken. Det enda som just nu saknas är en lokal, något som visat sig inte vara alldeles lätt.

– Det är svårt i Partille men kommunen verkar ha en del kul planer på gång med lokaler för hållbara verksamheter. Jag har kontaktat de ansvariga för Kniven, det vore perfekt för oss när det blir klart, säger Jessika Klintenberg.

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.