Göta Bio i Jonsered visar Göteborgs Filmfestivals invigningsgala och premiärfilm på fredag. Bo Lundqvist är ordförande och glad över förtroendet.
Göta Bio i Jonsered visar Göteborgs Filmfestivals invigningsgala och premiärfilm på fredag. Bo Lundqvist är ordförande och glad över förtroendet. Bild: Göteborgs Filmfestival

Göta Bio är med och inviger Göteborgs Filmfestival

En gala utan fest är också en gala. I alla fall på Göta Bio i Jonsered där både galan och invigningsfilmen Så jävla easy going visas.
– Vi känner oss som en festivalbiograf, säger Bo Lundqvist, ordförande på Göta Bio.

ANNONS
|

LÄS MER:Action i Paradiset – Håkan Bråkan-storfilmen görs i Partille

På fredag invigs Göteborgs Filmfestival med en gala och premiär för filmen Så jävla easy going och för femte gången i ordningen visas både galan och filmen på Göta Bio i Ordenshuset i Jonsered. Ytterligare cirka 100 biografer runt om i landet gör samma sak och Bo Lundqvist, som är en del av gänget bakom Göta Bio, är glad för att de får vara med.

– Vi blev tillfrågade när festivalen fyllde 40 om vi vill visa invigningen och vi tackade direkt ja, säger han.

Restriktioner hindrar fest

Normalt dukar Göta Bio fram lite tilltugg och dryck för att göra aftonen aningen mer festlig, men i år sätter restriktionerna stopp för mer än bara sittande visning. Bo Lundqvist tror ändå på ett lyckat evenemang.

ANNONS

– Det brukar komma ett 70-tal besökare, ibland från andra kommuner, för att vara med och jag tror på något liknande i år, säger han.

LÄS MER:Från tvål till choklad – Annika har svårt att vara ledig

Trots att Göta Bio bara visar invigningsfilmen och galan så känner de sig som en av festivalens utvalda biografer och om Bo Lundqvist fick bestämma så hade de gärna visat fler filmer ur programmet. Redan 2013 tog han och bion kontakt med Göteborgs Filmfestival med en förfrågan om att bli festivalbiograf men då föll det på att Göta Bios bekvämligheter och komfort inte var tillräckligt bra. Sedan dess har en del hänt, både med Göta Bio och filmfestivalen, och Bo Lundqvist menar att vi får se vad framtiden har att erbjuda.

– Nu går det ju till och med att se festivalfilmer hemma och jag vet att det finns intresse från folk i kommunen att se film hos oss, säger han.

LÄS MER:Lille Grisen i Jonsered når inte höjderna

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS