Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Funktion före form: Så blir rondellen på Landvettervägen

Bygget av rondellen som knyter ihop Tingsvägen med Landvettervägen i Furulund står för tillfället still.
När temperaturen stigit lite kommer Trafikverket dock lägga sista handen vid cirkulationsplatsen, men det blir ingen estetisk wow-upplevelse.
– När det är Trafikverksprojekt så blir det enkelt gräs i mitten, säger projektledaren Michael Dinh.

Det omfattande projektet med Landvettervägen och de vitt skilda byggen som äger rum på den är fortfarande inte riktigt klara.

Det hela har pågått ett bra tag, och förväntas pågå ytterligare ett par år.

En av de större ingreppen har Trafikverket gjort vid den rondell som sammanlänkar Tingsvägen med Landvettervägen.

Partille Tidning har tidigare skrivit om att den aktuella cirkulationsplatsen försenats, bland annat på grund av att den invasiva växtarten parkslide gjorde livet surt för entreprenörerna.

15 000–20 000 fordon passerar varje dag

Emma Johansson är strategisk trafikplanerare på Partille kommun och har hela tiden haft tät kontakt med Trafikverket, för att se till så att allt går som planerat.

– Projektet är lite försenat om man jämför med den tidsplan Trafikverket hade innan de satte igång, men överlag tycker jag att det flutit på bra. Jag körde själv förbi rondellen igår och det ser inte jättekul ut nu, det är mycket arbetsplats kvar så att säga, säger hon och fortsätter:

– Men Trafikverket är noggranna och säkerheten är viktig. Det är en hög belastad väg där 15 000 – 20 000 fordon passerar varje dag.

LÄS MER: Så blir nya Furulund: ”Ett jätteprojekt för Partille”

Michael Dinh är projektledare på Trafikverket. Enligt planen skulle rondellen varit helt färdigställd till jul, men kylan satte stopp för det.

– Just nu är det paus i projektet. Det beror helt enkelt på att det är för kallt för att lägga den asfalt som behöver läggas. Första veckan i mars återkommer entreprenörerna och fortsätter att bredda och och bygga upp knappen i mitten, säger han.

Blir ingen konst i rondellen

Det finns många rondeller i kommunen, och vissa av dem är också estetiskt vackra, som den som man snurrar runt i för att komma till Björdammens torg.

LÄS MER: Flera företagare i veckan nobbas – saknas industrimark

Men fantasifulla och tjusiga rondeller kräver att kommunen står för driften av dem och det ansvaret har man lämnat över till Trafikverket.

Det innebär att formen fått ge vika för funktionen.

– När det är Trafikverksprojekt så blir det enkelt gräs i mitten, säger Michael Dinh.

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.