Frejas fjärde megaloppis: ”Mer populärt bland unga”

Söndagens Megaloppis i Partille Arena väntas locka flera tusen besökare. Freja Lindeman är en i gänget som ser till att den blir av. Under hela lördagen ställde hon upp bord och satte upp lappar och på söndag blir det väckning kvart i sex.
– Det är roligt att det blivit så stort, säger hon.

ANNONS
|

Partille Arena är som en myrstack av människor som bär, flyttar möbler, lastar och lossar och då är vi ändå bara dagen före dagen. Lördagen är riggdag inför den stora Megaloppisen som blivit en av arenans mest ihållande succéer med flera tusen besökare per gång.

Freja Lindeman gör sin fjärde Megaloppis som arrangör och hennes dagar är bråda. Hela lördagen är en kamp för att allt ska stå klart när de 400 säljarna kommer på söndag morgon, men väl framme vid det så brukar allt bara vara kul.

– Det är så kul att det blivit så stort här i Partille Arena, mycket större än i Slottsskogen där vi brukar vara, säger Freja Lindeman.

ANNONS

Freja letar jackor

Under söndagens loppis kan det vara svårt för Freja att hinna med något annat än att arrangera, men hon brukar få till en sväng bland borden under lunchrasten. Och ett och annat fynd händer att hon får med sig hem.

– Jag kollar mest kläder och framförallt jackor, det brukar det finnas en del. Att leta kläder på loppis är väldigt populärt just nu när allt blivit så dyrt, jag märker att allt fler unga kommer till våra loppisar. Och bebiskläder, det är också otroligt populärt, säger Freja Lindeman.

Emmaus hämtar överblivet

När allt är över på söndag eftermiddag börjar det tråkiga att riva alltihop och återställa Partille Arena till sitt ursprungsläge, men det brukar gå förhållandevis smidigt menar Freja.

Men alla överblivna osålda kläder, vad händer med dem?

– Emmaus kommer och hämtar allt som lämnas kvar! Väldigt många säljare känner inte för att ta med det de inte fått sålt hem så då lämnas det till välgörande ändamål, berättar Freja Lindeman.

LÄS MER:Stort intresse för årets loppis på Partille arena

LÄS MER:Ständigt stort tryck på Partilles Megaloppis

LÄS MER:Experternas bästa fyndtips inför Partilles megaloppis

ANNONS