Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Från Jörlanda till Kyrktorget – julgranen är på plats

Lagom i tid till första advent har Kyrktorget blivit med gran. På torsdagsförmiddagen lyftes den upp på första försöket.

Jonas Mirin, från kommunens granteam, stod med motorsågen för att göra de sista finjusteringarna när Partille Tidning tittade förbi. De nedre grankvistarna sågades bort och sedan finjusterades stammen för att passa i hålet.

LÄS MER: Trots löftet: Därför sprack planen för Kyrktorget

Att lyfta upp granen vållade inte några större bekymmer för teamet. Johan Ulvmoen, med 20 års erfarenhet av att köra kran, gjorde inga misstag när han lugnt och fint reste granen med kranen. Jonas Mirin såg till att den gled ner i hålet och plötsligt skakade det till. Granen var på plats. Där ska den stå och förgylla Kyrktorget under julmånaden.

Varifrån kommer granen?

– Grannen kommer från Jörlandatrakten, ligger mellan Kungälv och Stenungsund. Den är tio meter lång om man räknar hela längden. En meter går ner i marken så ovan mark är den nio meter.

På frågan om hur mycket granen väger gör han en uppskattning på mellan 300 och 400 kilo.

Johan Ulvmoen berättar att det inte är första gången som han varit med och installerat en torggran.

– Det här är väl femte året.

Gillar du årets gran?

– Det är en fin gran.

LÄS MER: Dieselutsläpp på Landvettervägen

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.