Idag öppnar Lerum Aspen för bad efter föroreningen i förra veckan. Humlebadet förblir dock stängt tills Partille kommun tagit egna vattenprov.
Idag öppnar Lerum Aspen för bad efter föroreningen i förra veckan. Humlebadet förblir dock stängt tills Partille kommun tagit egna vattenprov. Bild: Partille kommun

Fortsatt stopp för bad i Humlebadet: ”Vi måste ta egna prover”

I Lerum öppnades Aspen för bad idag. Men i Humlebadet avråds du fortfarande från dopp.
– Vi tar egna prover på torsdag morgon för att vara på säkra sidan, säger Mikael Hansson, enhetschef på Kultur- och fritidsförvaltningen.

ANNONS
|

För en vecka sedan, den 24 augusti, skadades ett avloppsrör vid ett bygge på Torpskolan i Lerum och avsloppsvatten fick ledas ut i Säveån. Detta ledde till att kommunen i både Lerum och Partille rekommenderade alla att INTE bada i Aspen och Humlebadet i Jonsered stängdes.

Lerum har öppnat

Under onsdagseftermiddagen kom besked om att kontrollerna av vattnet i Aspen som gjorts av Lerums kommun i måndags kom tillbaka idag och var rena och fina. Badförbudet i Lerum är därmed hävt.

Strax efter detta besked kom Partille kommun med ett meddelande om att Partilleinvånare avråds från att bada i Humlebadet på grund av att en egen kontroll av badvattnet måste göras. Ansvarig för detta är enhetschef Mikael Hansson:

ANNONS

Tester görs i morgon bitti

– Jag fick besked om detta i eftermiddags och vi kommer att åka ut i morgon bitti och ta vattenprov som vi sedan skickar till analys. Eftersom vattnet rinner från Aspen och hit så kan det vara viss fördröjning och vi vill vara på säkra sidan, säger han.

När får ni besked om proverna är rena och badet kan öppnas?

– Det tar några dagar så svar kommer förmodligen på måndag.

LÄS MER:Kraftprov i skogen lockar färre löpare: ”Hade hoppats på fler”

LÄS MER:Här i Partille tränas vattenvana för sjö

ANNONS