Enligt Anna Strömwall, chef för Landvetter flygplats, är det vanligt att personer saknar rätt handlingar för att få resa.
Enligt Anna Strömwall, chef för Landvetter flygplats, är det vanligt att personer saknar rätt handlingar för att få resa. Bild: Stefan Berg

Flygplatschefens uppmaning till resenärerna: ”Läs på!”

Varje dag tvingas personal på Landvetter flygplats neka folk från att kliva på sitt flyg, för att resenärerna saknar rätt dokumentation. Flygplatschef Anna Strömwall uppmanar därför resenärer till att läsa på ordentligt före sin resa.

ANNONS
|

Pandemin innebar näst intill ett totalt stopp av flygandet i Sverige. Men med bland annat vaccinpass och minskade restriktioner i världen har resandet nu börjat ta fart igen.

Men det gäller för den som skall ut och resa att ha koll på vad som gäller för respektive resmål. Enligt Anna Strömwall, chef för Landvetter flygplats, uppstår det ibland situationer där flygbolagen tvingas neka folk att kliva på sitt flyg, för att resenärerna saknar rätt handlingar för att få resa.

– Vi upplever tyvärr så många resenärer som inte är tillräckligt pålästa inför resan och det är så otroligt ledsamt om man ska hälsa på släkt och vänner, särskilt nu i jul. Det händer tyvärr dagligen.

ANNONS

LÄS MER:Falsk gängman åtalas – erkänner utpressning

Det är fortfarande stora skillnader mellan länderna och de krav man har på att få resa in i landet, och reglerna kan dessutom ändras med kort varsel. Anna Strömwall uppmanar därför resenärer att läsa på ordentligt före resan.

– Vissa destinationer har krav på hälsopass och vissa har fortfarande krav på pcr-test. Så du måste läsa på. Ta till dig av den information som flygbolagen och UD förser dig med och var påläst på destinationen. Det är superviktigt att alla resenärer är resklara när man kommer till flygplatsen. Från Swedavias sida har vi samlat information inför resan på vår webb och i vår app.

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS