Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Marina Lindskog vaknade mitt i natten av planen som flög lågt över Partille. Hon var inte ensam. Flera oroliga Partillebor har skrivit av sig på sociala medier. Bild: Privat/Partille Kommun
Marina Lindskog vaknade mitt i natten av planen som flög lågt över Partille. Hon var inte ensam. Flera oroliga Partillebor har skrivit av sig på sociala medier. Bild: Privat/Partille Kommun

Flygplanen från Partille Energi väckte oroliga i Partille

Marina Lindskog vaknade mitt i natten av planen som flög lågt över Partille. Hon var inte ensam. Flera oroliga Partillebor har skrivit av sig på sociala medier. Partille Energi borde gått ut med mer information om att de ser över sitt fjärrvärmenät, menar Marina Lindskog i Björndammen.

Över hela genomför Partille Energi flygtermografering. Mindre flygplan ska med hjälp av värmekamera fotografera fjärrvärmenätet för att upptäcka eventuella läckage och energiförluster. Det gick kommunen ut med på sin hemsida under fredagen. Men informationen har inte nått ut till de boende i kommunen. Marina Lindskog i Björndammen vaknade vid 02.45 av flygplansljud.

– Första tanken var att det var något plan som skulle landa på Landvetter men jag tyckte det var lite långt ner. Sedan försvann ljudet och kom tillbaka några gånger. Med tanke på vad som händer just nu så gick tankarna, säger hon.

Kunde inte somna om

Sambon försökte ge lugna henne.

– Men det blev svårt att sova efter detta, säger Marina Lindskog som sedan låg vaken hela natten.

På lördagen kunde hon läsa att Partille Energi inventerar sitt fjärrvärmenät med att göra låga flygningar över kommunen hela helgen. Flygplan på runt 800 meters höjd ska flyga under natten. Anledningen är att det ska göras en så kallad flygtermografering. Flygplanet är ett mindre plan som med hjälp av värmekamera fotograferar fjärrvärmenätet för att upptäcka eventuella läckage och energiförluster.

Kommunen vill undvika ”onödig oro”

Partille kommun har gått ut med information till allmänheten på sin hemsida.

”Vi hoppas att flygningarna inte kommer att upplevas som störande och att de inte skapar onödig oro. Syftet med flygningarna är att vi ska få bra underlag för att snabbt och effektivt kunna åtgärda läckor och energiförluster i nätet.”

Men informationen nådde inte Marina Lindskog, och flera andra Partillebor som vaknade av planen under natten och som skriver av sig på sociala medier.

– Jag blev lugnad av att det inte var något, men jag tycker att det skulle kommit bättre information om detta. Tänk på de äldre som inte har Facebook eller som jag som misssade detta, säger hon och hoppas kunna sova lugnare i natt.

Även natten till söndag kommer planen att flyga lågt över Partille.

LÄS MER: Från Ukraina till Partille – nu flyr orienterarna landet

LÄS MER: Så ser Partilleborna på rådande krigsläge och bunkringsbehov

LÄS MER: Klent tryck i Hesa Fredrik – hörde du VMA?

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.