Flera trafikolyckor på E20

På lördagskvällen krockade flera bilar längs med E20 i höjd med Sävedalen. En person fördes med ambulans till sjukhus efter händelsen.
– Det ska ha varit ett streetrace på platsen, säger Micael Olsson, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

ANNONS
|

Det var vid klockan 21.50 på lördagskvällen som larmet om en flerbilskrock på E20 i riktning mot Göteborg inkom till räddningstjänsten.

– Det ska vara tre olika olyckor längs med E20 och enligt uppgifter ska det ha varit ett streetrace där på plats, säger Micael Olsson, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

LÄS MER:Polisen utsätts för prank på sociala medier: ”Är som en busringning”

Påkörda bakifrån

Enligt räddningstjänsten ska det ha varit något rörigt på platsen och det var oklart exakt hur många bilar som var inblandade.

– Bilarna ska ha blivit påkörda bakifrån och det ska vara läckage på vägen, säger Micael Olsson.

Enligt uppgifter från personer som ska ha befunnit sig på plats ska det inte varit ett streetrace utan en bilkaravan. Men omständigheterna är mycket oklara.

ANNONS

– Enligt uppgift ska de ha kört streetrace på platsen, vilket kan ha gjort upphov till olyckan, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

En till sjukhus

Det ska röra sig om tre olika olyckor. En i höjd med Olskroksmotet, en i höjd med Göteborgsvägen och en i höjd med Fräntorpsmotet.

Ingen person ska ha blivit allvarligt skadad i samband med händelsen.

– En person ska vara förd till sjukhus med nacksmärtor, säger Ann Christin Löfstrand, vakthavande befäl vid polisregion Väst.

Enligt polisen finns inga misstankar om brott i samband med händelsen.

ANNONS