Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Tortillachips av märket Santa Maria Organic återkallas från marknaden. Observera att bilden är en genrebild. Bild: Anders Hofgren
Tortillachips av märket Santa Maria Organic återkallas från marknaden. Observera att bilden är en genrebild. Bild: Anders Hofgren

Fler tortillachips återkallas – kan ge huvudvärk

Nu återkallar även Santa Maria tortillachips från marknaden.

Senast i fredags meddelade Coop att flera partier av butikens egna tortillachips återkallas då de innehållit höga halter av atropin och scopolamin.

Nu återkallar även Santa Maria sina tortilla chips av märket Organic på marknaden, på grund av samma anledning och kunder uppmanas slänga berörda produkter. Något Aftonbladet var tidiga att rapportera om.

Symtomen: Illamående och huvudvärk

Produkten ska enligt företagets pressmeddelande följa gällande EU-lagstiftning, men en överdriven konsumtion av produkten kan leda till att den rekommenderade dosen av ämnena överskrids. Detta kan i sin tur leda till symtom så som illamående, yrsel och huvudvärk.

Återkallelsen gäller Santa Maria Organic Tortilla Chips med bäst-före-datum 2023-03-30 eller tidigare. Berörda kunder kan få ersättning, meddelar företaget i sitt pressmeddelande.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.