En femårig pojke hittade en flaska när han lekte vid Öjersjö IP. Flaskans innehåll gav pojken brännskador runt läpparna.
En femårig pojke hittade en flaska när han lekte vid Öjersjö IP. Flaskans innehåll gav pojken brännskador runt läpparna. Bild: Sara Höglund

Femåring fick brännskador på läpparna – drack vätska ur flaska han hittat utomhus

En pappa förde sin femåring sjukhus efter att sonen kommit hem och berättat att det sved på läpparna. Sonen hade varit ute lekt vid en fotbollsplan där han hittat en flaska och smakat på innehållet i den.

ANNONS
|

Vid lunchtid i söndags fick en pappa föra sin femåriga son till sjukhuset då sonen kommit hem med svidande läppar. Väl på sjukhuset kunde det konstateras att femåringen fått andra gradens brännskador.

Orsaken till brännskadorna var att femåringen hittat en flaska med okänd vätska, som han smakade på, när han lekte vid Öjersjö IP. Strax efter det började pojkens läppar svida.

– Det är fortfarande oklart vad det var för innehåll i flaskan men den är förd på undersökning, säger Anders Klingberg, utredningsansvarig polisen Göteborg nordost.

Anders Klingberg, utredningsansvarig vid lokalpolisområde Göteborg nordost. Bild: Privat
Anders Klingberg, utredningsansvarig vid lokalpolisområde Göteborg nordost. Bild: Privat

”Ingen misstänkt”

Polisen blev kallad till sjukhuset där pojken tog om hand under söndagen och de skickade en patrull till Öjersjö IP där de hittade och tog till vara på flaskan.

ANNONS

– Vi har ingen misstänkt. Flaskan kan ha hamnat där på så många olika sätt och det är inget som säger att ett brott har begåtts, säger Anders Klingberg.

Polisen har ändå valt att gå vidare med fallet för att få fram vad det var för vätska i flaskan.

– Vi vill säkerställa vad det var då det är oklart om pojken svalde vätskan. Det enda vi vet är att skadorna runt läpparna anses som lindriga och på sjukhuset hittade de inte några tecken på inre skador, förklarar Anders Klingberg.

Är händelser som denna vanliga?

– Nej, jag kan inte komma på att vi har haft något liknande fall, svarar Anders Klingberg.

LÄS MER:Äldreboende får hjärtstartare – men inte från kommunen

LÄS MER:Partilleborna snuvas på solförmörkelsen

LÄS MER:Risk för belastningsskador – äldreboende i Partille får kritik

ANNONS