Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Familjebageriet fyller 60 år – firar med kunderna i tre dagar

Familjebageriet Cederleüfs & Svenheimers, med rötter i Sävedalen, har funnits i över sex decennier och gång på gång vunnit pris för Göteborgs bästa semla. Nu ordnar de kalas för sina tårtsugna kunder.

Cederleüfs & Svenheimers Konditori är ett familjedrivet företag i tredje generation. Efter 60 år av hårt arbete har företaget blivit allt större och äger nu flera konditorier runt om i storgöteborg, varav två i Sävedalen och ett i Partille.

Succéföretaget grundades av de två bagarna Stig Svenheimer och Lennart Cederleüf som, av en slump, öppnade var sitt konditori på var sin sida om Säveån samma år 1962. Stig Svenheimer öppnade sitt konditori i Gamlestan i Göteborg och Lennart Cederleüf öppnade sitt vid Vallhamra Torg i Sävedalen.

Dessa bagerier blev en naturlig samlingspunkt för den lokala befolkningen i Gamlestaden och Sävedalen och genom åren har de två bagarna lyckats förverkliga sina drömmar och öppna fler verksamheter i Storgöteborg.

– Jag tror att det är omtanken för andra människor och tillfället att föra samman folk som gjort att vi lyckats så bra, säger Anna Pennbrant, VD för Cederleüfs & Svenheimers Konditori.

Konditorierna bakades samman

År 2010 bestämde sig Stig och Lennart att väva samman sina konditorier och dela på ägarskapet för att bättre kunna möta lokalbefolkningens önskemål. Idag arbetar medarbetare från båda sidor av Säveån och den starka familjära ådran fortsätter att flöda inom företaget.

I över fyrtio år har Stig Svenheimers son Lennart varit den som drivit företaget. I dag är det tredje generationen Svenheimer som styr och håller företaget levande. Det är Stigs tre barnbarn Markus, Pontus och Linus som tillsammans driver konditorierna.

– Det är ambition och en stark vilja att göra det bra för den lokala befolkningen som gjort att vi är där vi är idag, säger VD:n Anna Pennbrant.

Markus, som är äldst av de tre bröderna, är bagerichef, Linus är bagare och Pontus är ekonomichef. Information om 60 års firandet har spridits vilt via sociala medier och det är fruarna till bröderna som ligger bakom marknadsföringen av jubileet.

Barnbarnen bjuder på underhållningen

På lördag kommer brodern Linus Svenheimer och frun Aurora bjuda på underhållningen på de olika konditorierna. Båda är musiker och kommer att turnera i helgen för att sprida glädje och för att uppmärksamma tillfället.

– De kommer spela kramgoa låtar, lite för allätare och framför allt spela musik som gör människor glada, säger Anna Pennbrant.

I samband med 60-års firandet kommer konditorierna erbjuda specialpriser på massor av tårtor, de kommer ta fram gamla och unika recept från förr och ge barn goda överraskningar.

VD:n Anna Pennbrant berättar att det är en mycket speciell tidpunkt för företaget för att den belyser de stora framstegen de gjort. För några dagar sedan besökte grundaren Stig Svenheimer, som idag är 96 år gammal, en av konditorierna.

– Han såg mycket stolt ut, säger Anna Pennbrant med ett stort leende.

Både företagsgrundarna Stig Svenheimer och Lennart Cederleüf lever fortfarande idag.

LÄS OCKSÅ: Lyckad smygpremiär för ”världens bästa” Carmen

LÄS OCKSÅ: Kvinna stal kläder för 4 000 i Allum – döms

LÄS OCKSÅ: Ny pizzarestaurang startar i Partille

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.