Falska poliser lurar äldre kvinnor

Polisen får in många larm om falska poliser som lurar äldre kvinnor. Nu varnar de för den mycket lömska taktiken som gärningspersonerna använder. ‒ Detta är brott som slår mot de svagaste. En väldigt ful brottslighet, säger Fredrick Boström på polisen bedrägerisektion.

ANNONS

Sedan början av mars har polisen fått in många anmälningar gällande bedrägerier och bedrägeriförsök riktat mot äldre kvinnor.

Genom att utge sig för att vara poliser lurar gärningspersonerna till sig smycken, kontanter och andra värdeföremål.

15 anmälningar bara under helgen

Bara under helgen fick polisen i Göteborg in 15 anmälningar där äldre kvinnor utsatts för bedrägerier eller bedrägeriförsök av falska poliser.

– Moduset är detsamma, man ringer upp och utger sig för att vara från polisen och säger att det skett brott i närområdet eller att det kommer ske brott och att man ska hjälpa till genom att omhänderta guld och bankomatkort. En stund därefter knackar de på. Det finns uppgifter på att vissa haft någon del av en polisuniform på sig, berättar Fredrick Boström, biträdande chef på polisens sektion för bedrägerier.

ANNONS

Polisen uppmanar nu alla att vara uppmärksamma och anmäla till polisen så fort man tror att man kan ha blivit utsatt för en bedragare.

– Jag vill trycka på att polisen aldrig agerar så här, vi kommer aldrig ringa upp och säga att polisen ska komma och hämta värdeföremål. Det gör inte banken heller, säger Fredrick Boström.

Bedragarna kan snart vara tillbaka

Det finns inga uppgifter på att äldre personer i Partille drabbats av de falska poliserna den här gången.

– Jag tror de dragit bort nu. Men man ska alltid vara på sin vakt, helt plötsligt är de tillbaka, säger Fredrick Boström.

LÄS MER:Lurade till sig över 43 000 kronor på falska annonser

LÄS MER:Bedragarduo döms till fängelse – lurade säljare på nätet

LÄS MER:Här cyklar tjuven iväg – på elcykel värd 64 000 kronor

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS