Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Förskola i paviljonger under hela våren – minskar köerna

I början av mars öppnade en tillfällig vårförskola i den tomma paviljongen vid Furulunds skolgård. Paviljongen användes tidigare av förskoleklasser som saknade klassrum på grund av branden i höstas. 20 barn finns nu på vårförskolan som löser en del av köerna inom barnomsorgen.

Det var i början av mars som den så kallade vårförskolan installerades i den tomma paviljongen som tidigare använts av två förskoleklasser. Men när de kunde återvända till sina ordinarie klassrum på Furulundsskolan valde förvaltningen att istället placera 20 barn i åldrarna ett till fem år i den tomma paviljongen.

– Vårförskolan har öppnats i syfte att kunna erbjuda förskoleplacering inom fyra månader för de vårdnadshavare som har omsorgsbehov under våren, säger Anna Ligården, avdelningschef med verksamhetsansvar för förskola och skola på utbildningsförvaltningen.

Paviljongen löser en del av behovet av förskoleplatser

Behovet av förskoleplatser är stort och det här är en tillfällig lösning under våren fram till juli månad. Därefter stänger vårförskolan i samband med sommaruppehåll och barnen kommer att placeras på ordinarie förskolor inför höstterminen. Paviljongen har anpassats till åldersgruppen.

– Bland annat har paviljongen anpassade lärmiljöer, med möbler och material för att ge barnen möjlighet att mötas, leka, lära och utvecklas, säger Anna Ligården.

Föräldrar undrar över skolbarnens lekyta

Ett par föräldrar har hört av sig till förvaltningen och oroats över att deras barn på skolan nu får mindre utrymme att leka på. Men den kritiken är obefogad, enligt de ansvariga, som förklarar att ett staket har satts upp för att säkra det området som förskolebarnen leker på.

– Skolgården består av både en yta skogsparti samt ordinarie skolgårdsmiljö. Vårförskolan är belägen, som tidigare nämnts, i utkanten av skolgården och har en begränsad förskolegård, säger Anna Ligården.

LÄS MER: Rosa i årskurs två fick inte gå till skolan idag

LÄS MER: Förskoleklass flyttas igen – efter skolbranden i Furulund

LÄS MER: Förhoppningen: Lektioner i rökskadade lokalerna efter lovet

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.