Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild. Bild: Johan Hallberg
Arkivbild. Bild: Johan Hallberg

Förlängda tider för pass och id-kort – tillverkaren har tekniska problem

Leverantören som är ansvarig för tillverkningen av pass- och id-kort har fått tekniska problem. Detta innebär att man som privatperson kan förvänta sig en längre leveranstid.
– En följd av företagets tekniska problem är längre leveranstider, säger Per Engström, nationell kommenderingschef för den särskilda händelsen Pass i ett pressmeddelande.

Under en längre tid har flera medborgare upplevt problem med att hitta lediga passtider, men efter att problemet blivit löst dök ett nytt problem upp. Företaget som tillverkar pass på polisens begäran har åkt på ett bakslag. Man har tekniska problem i produktionen av pass.

– Polismyndigheten driver på hårt för att se till att företaget fullgör avtalet, säger Per Engström, nationell kommenderingschef för den särskilda händelsen Pass i ett pressmeddelande på polisens hemsida.

Längre leveranstider att vänta

Samtidigt som leveranstiderna förväntas bli längre på grund av tekniska problem meddelar polisen att de kommer fortsätta jobba mot att öka antalet lediga tider.

– Det arbetet ser vi nu också resultat av. På flera håll i landet ökar nu antalet tillgängliga tider, säger Per Engström.

Öppnar för fler lediga passtider

Polisen har skickat några personer till Finland för att få mer information kring de tekniska hindren.

– En följd av företagets tekniska problem är längre leveranstider och det är viktigt att alla som ansöker om pass känner till detta. Vi har och kommer att ha tydlig information om leveranstider på polisen.se, säger Per Engström och fortsätter:

– Samtidigt förändrar det inte vårt arbete med att se till att fler medborgare får en tid för att ansöka om pass och nationellt id-kort.

LÄS OCKSÅ: Utredningar försenas när poliser måste göra pass

LÄS OCKSÅ: Nu finns det gott om passtider i Göteborg

LÄS OCKSÅ: Här är västsvenskarnas magiska drömresmål – som förvånar resebolaget

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.