Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Padelklubben i Jonsered fick en sanktionsavgift eftersom man inte ansökt om bygglov för verksamheten. Bild: Stefan Johansson
Padelklubben i Jonsered fick en sanktionsavgift eftersom man inte ansökt om bygglov för verksamheten. Bild: Stefan Johansson

Företag som byggde padelbana utan bygglov krävs på 125 000

Fastighetsägaren hade bara bygglov för att göra TV-inspelningar. När lokalerna i Jonsered gjordes om till padelhall delade Partille kommun ut en byggsanktionsavgift på över 125 000 kronor.

Efter att tidigare haft bygglov för TV-inspelningar så ändrade fastighetsägaren i Jonsered i augusti inriktning till padel.

Eftersom det inte kommit in någon ansökan om bygglov så riskerade företagaren en byggsanktionsavgift på över 250 000 kronor.

LÄS MER: Klövern satsar på paddelbana och fler butiker i Sävedalen

Fastighetsägaren inkom med en förklaring i oktober där det framkom att den nya användningen inte inneburit att man behövt vidta några större åtgärder i lokalerna.

Sänker beloppet

Bygg- och miljönämnden i Partille, som nyligen hade ärendet upp för beslut, har efter förklaringen av byggherren gjort bedömningen att avgiften inte står i proportion till den överträdelse som har begåtts.

Därför har man beslutat att byggsanktionsavgiften ska sänkas till hälften, det vill säga drygt 125 000 kronor.

Så här prenumererar du

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.