Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild. Bild: Stefan Bennhage
Arkivbild. Bild: Stefan Bennhage

Färre fall av covid-19 i Västra Götalandsregionen

Under förra veckan minskade antalet covid-fall i Västra Götalandsregionen. Även antalet inneliggande på sjukhusen har minskat.

Under vecka 30 rapporterades 584 fall av covid-19 i Västra Götaland, enligt ett pressmeddelande från Västra Götalandsregionen. Det är en minskning med cirka 19 procent jämfört med föregående vecka.

Även antalet inneliggande på regionens sjukhus har minskat. Tredje augusti hade de totalt 112 patienter med covid-19, varav två låg på intensivvården. Föregående vecka var 127 personer inlagda, varav fyra inom intensivvården.

Ansträngt läge för bemanningen

Enligt Västra Götalandsregionen är det ett fortsatt ansträngt läge för bemanningen på sjukhusen.

De som blir sjuka i covid-19 behöver vårdas separat från andra och det påverkar bemanningssituationen då det kräver mer personal.

– Det finns också risk att personal smittas i sitt jobb som då behöver vara hemma vilket gör det extra besvärligt i en redan hårt ansträngd bemanningssituation nu i semestertider, säger Lars Rex, ställföreträdande hälso- och sjukvårdsdirektör i pressmeddelandet.

LÄS OCKSÅ: Västra Götalandsregionen har fått vaccin mot apkoppor

LÄS OCKSÅ: Kvinna fick en miljon för mycket i sjukpenning – tvingas betala tillbaka hela beloppet

LÄS OCKSÅ: Här är grupperna som ska vaccineras på nytt mot covid-19 till hösten

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.