Ett år med nya Partille Tidning: ”Vi är en stark röst i samhället”

När Partille Tidning i dagarna firar ett år så minns chefredaktör Jonas Rindefjell tillbaka på en tid som gått otroligt snabbt.
– Det gick från 0 till 100 direkt och vi håller farten, säger han.

ANNONS
|

Ett år kan kännas som en evighet men det kan också gå i ett nafs och när det gäller nya Partille Tidnings första tid i livet så är känslan den senare. Den 21 september 2021 lanserades www.partilletidning.se, den första nystartade heldigitala dagstidningen i Sverige.

– Ett spännande projekt och en del i ägarna Stampens satsning på lokaljournalistik, säger chefredaktören Jonas Rindefjell som sett sin och redaktionens bebis ta stora kliv för att bli Partilles husorgan för lokalnyheter.

– Under året har vi haft fantastiska läsarsiffror och det är många som valt att börja prenumerera. Det känns verkligen som att vi träffat rätt, att vi skriver om sånt som Partilleborna engagerar sig i.

ANNONS

Snabba puckar

Medieklimatet av idag kräver snabba puckar och Partille Tidnings mål är att alltid vara först med det senaste. Redaktionen bemannas dagligen från tidig morgon till sen kväll och när det händer något särskilt i kommunen så ska tidningen vara först på plats och leverera bäst läsning. Ett hektiskt jobb som visat sig löna sig.

– Vi märker tydligt att vi är nummer ett när det gäller snabba nyheter, när det händer något sticker läsarsiffrorna iväg direkt. Men vi nöjer oss inte med det utan jobbar hårt med uppföljningar, nya vinklar och tankegångar.

Över 3 000 artiklar

Han vill också lyfta fram Partille Tidnings storsatsning på kommunvalet där samtliga partier och dess företrädare fick komma till tals, där man fick veta mer om personerna bakom men också var partierna stod i de frågor som engagerade läsarna mest.

– Det visar att vi tar vårt demokratiska ansvar på allvar. Vi vill vara och är redan en stark röst i samhället, säger Jonas Rindefjell.

En snabb sökning i arkivet visar att det publicerats en bra bit över 3 000 texter på www.partilletidning.se under det första året och för Jonas och redaktionen är det skönt att veta att hårt jobb faktiskt lönar sig.

– Vi har fått precis den respons vi hoppades på och nu jobbar vi vidare för att fortsätta vår spännande resa, säger han.

LÄS MER:Partille Tidning tillbaka i en helt ny kostym

LÄS MER:Gensvaret har överträffat våra förväntningar

ANNONS