Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Eric Ericson från Jonsered i gänget som varit med i Hela Kändissverige bakar. Bild: TV4
Eric Ericson från Jonsered i gänget som varit med i Hela Kändissverige bakar. Bild: TV4

Eric Ericson tävlar i Hela Kändis-Sverige bakar: ”Det var startskottet”

Det lät kul, han tackade ja och fick tävla med favoriten Nour El Refai. Den 2 maj får vi se paret tävla i Hela Kändis-Sverige Bakar på TV4, en inspelning som la grunden till Erics bageri.
– Jag tog i hand med en av domarna på att öppna och har man gjort det så får det bli så, säger han.

Det är lunchrusning på Brödfabriken i Jonsered och vi lyckas sno åt oss två minuter uppdelat i tre omgångar av en mycket upptagen bageriföreståndare. Han och bageriet har gjort monstersuccé under den korta tid han har haft öppet och alla som följt med känner numera till historien väl. Skådisen Eric Ericson sadlar om och börjar baka, öppnar eget hantverksbageri och vill sprida glädje medelst bröd.

Och när TV4 idag avslöjar att Eric är en av tio tävlande i Hela Kändis-Sverige Bakar, med start den 2 maj, så faller ytterligare en pusselbit i karriärsbytet på plats.

– Det har redan spelats in och faktum är att min medverkan var startskottet till det här, säger Eric och pekar runt i sitt bageri.

– Jag blev så taggad av att vara med och lärde mig otroligt mycket om framförallt konditorier, jag är ju främst en brödman. När allt var klart tog jag i hand med en av domarna och lovade att starta ett eget bageri.

Tävlar med Nour El Refai

Han tävlar tillsammans med Nour El Refai, komiker och skådespelare och det var ett val som var självklart. De två älskar att laga mat tillsammans och har tidigare försökt sälja in ett matprogram till så gott som samtliga kanaler.

– Det stupade på målsnöret men nu fick vi i alla fall baka ihop.

”Hela Kändis-Sverige Bakar” har premiär på TV4 den 2 maj.

LÄS OCKSÅ: Det jäser i Brödfabriken inför öppning på lördag: ”Vi ser ut att gå i mål”

LÄS OCKSÅ: Fikasugna vallfärdade till Brödfabriken – på premiären

LÄS OCKSÅ: Så gick Eric Ericson upp 20 kilo: ”Sa ja till allt”

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.