Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Enhjuling och aerial silk – Cirkus Draken är klara för julshow

Cirkus Drakens julshow - en 28-årig tradition. På lördag är det dags igen.
– De unga är jättekreativa och vi är redo, säger fritidsledaren Magnus Alström som drog igång cirkusskolan 1993.

LÄS MER: Dags för covidpass vid evenemang på arenan: ”Vi är redo”

Varje jul samlas flera hundra cirkussugna på Vallhamra fritidsgård för att få uppleva vad de barn och ungdomar som samlas på fredagseftermiddagar och tränar har lärt sig under året.

– Det blir allt från jonglering och enhjuling till aerial silk. Det sista är väldigt populärt just nu, du hänger från taket i tyg och gör kastar dig ut och gör olika fall, det är häftigt, säger Magnus Alström som var den som startade Cirkus Draken 1993. Han höll på med jonglering och enhjuling och blev kontaktad av sin syster Ulla, fritidsledare på Vallhamra fritidsgård, om att starta en cirkusskola för barn och ungdomar. Och när det sedan kom inhopp, vikariat och till slut en fast tjänst så blev det så att Magnus ”fastnade” på Vallhamra fritidsgård.

– 28 år senare är jag kvar, säger han.

LÄS MER: 60 000 extra för trivsel - ungdomarna bestämmer själva vad de vill ha

Välbesökta träningar

Cirkusträning är enligt Magnus Alström ett utmärkt sätt för barn och ungdomar att putsa på motoriken och lära sig samarbete och koordination. Det krävs både fysik och hjärna och fredagseftermiddagarna på fritidsgården, då den öppna träningen sker, är ofta välbesökta. På sommaren hålls veckokurser i cirkus, också dessa är populära och tanken är att verksamheten ska vara så inkluderande som möjligt.

– Det är gratis och alla som vill får komma och testa och vara med och uppträda. Ungdomarna är väldigt kreativa och vill gärna göra sin egen koreografi till showen så vi är mest där som guider, säger han.

På lördag den 4 december är det alltså dags för Cirkus Drakens julshow och dagen därpå Vallhamra fritidsgårds julstuga och då det väntas fler än 100 personer till showen så kommer det krävas covidpass för att komma in.

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.