Englas dröm gick i uppfyllelse – i natt såg hon norrskenet

Mellan halv ett och tre i natt dansade norrskenet över Björndammen. Engla Stålnacke satt lycklig och tittade.
– Det var ”tårar i ögonen”-magiskt, säger hon.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradePartille|

I hela sitt liv har Engla Stålnacke från Björndammen längtat efter att få se ett norrsken. Som liten brukade hon och kompisarna välta ett fotbollsmål och lägga sig i nätet och stirra upp mot himlen och stjärnorna.

– Sedan dess är jag slaviskt besatt av himlens fenomen. Jag följer meteoritregn och kan stänga av teven och sitta och titta på stjärnorna, säger hon.

Satt bänkad

Hon använder sig av appen Aurora för att ta reda på när det kan finnas möjlighet till norrsken i Partille-området och i januari var det dags för första mötet med det fascinerande skenet. Då syntes det svagt och som allra bäst på bilder. Men i söndags kväll vid 22 så larmade appen om att det kunde vara dags igen och från halv ett satt Engla bänkad och upplevde ett klart och tydligt norrsken ovanför lägenheten i Björndammen.

– Det exploderade på himlen, det var fantastiskt.

Bor högst upp

Lägenheten hon bor i ligger högst upp i huset och hon flyttade dit 2019 av anledningen att utsikten är fri och det går att se långt. Hon ser hela vägen till Göteborg och himlen är hennes när hon känner för det.

Efter att hon nu bockat av norrskenet från sin bucket list så skulle man kunna tänka sig att suget lagt sig. Men icke.

– Jag har sparat pengar för att göra en norrskensresa till Nordnorge och den ska bli av. Detta var bara en liten försmak, säger hon.

LÄS MER:Öjersjöbor fångade norrskenet över Partille under natten

LÄS MER:Muralmålningar väcker stolthet

LÄS MER:Klent tryck i Hesa Fredrik – hörde du VMA?

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS