Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

En minuts spel gav Felix Möller ett EM-guld

Felix Möller är tillbaka i Partille Arena efter ett osannolikt EM-äventyr.
Nu berättar han om guldet, hemlängtan och att ha något som brorsan inte har.

Några minuter kvar av gruppspelsmatchen mot Spanien. Sverige ligger under med tre mål och behöver ta ut målvakten och spela 7-6 och eftersom den ordinarie 6-metersbjässen Oscar Bergendahl satt på bänken med is på knät fick Felix Möller, 19 år från Partille och Sävehof, chansen att göra sin mästerskapsdebut.

– Det var bara att dra av sig overallen och ge sig in, jag hann inte tänka så mycket.

LÄS MER: Spanska superstjärnan Carmen Martin klar för IK Sävehof

En chock

Några veckor tidigare hade han suttit hemma i lägenheten och ätit middag med sin tjej Maja när telefonen ringde. Han såg att det var ett norskt nummer och tänkte ”äh, jag ringer upp efter maten”. Samtalet följdes av ett meddelande från samma nummer: förbundskaptenen Glenn Solberg. Felix ringde upp direkt och fick sitt livs överraskning när han meddelades en plats i den svenska EM-truppen.

– Jag hade ju varit med och tränat men trodde inte jag skulle bli uttagen, det kom som en chock. Men det tog inte mer än en sekund att tacka ja.

Laget före jaget

Han har gjort ungdomsmästerskap och turneringar förr men att spela i landslaget i ett stort mästerskap är något helt annat. Dels träningarna, spelarna och spelet i sig, det är en helt ”ny nivå” som Felix själv uttrycker det, men framförallt är det en prövning rent socialt för en 19-åring att lämna tryggheten hemma och kliva in i en miljö som består av spelare som han tidigare följt och beundrat.

– Jag brukar vara rätt lugn i nya situationer men det är klart att detta var något annat. Plötsligt var jag bland världens bästa spelare och skulle ta plats i gänget, säger han.

Men handbollslandslaget har hela tiden varit tydliga med sitt ”laget före jaget”-tänk och sammanhållningen ska göra det så enkelt som möjligt för nykomlingar att blandas in med etablerade ess. Och det verkar funka.

– Inför varje träning körde hela laget ”gris” med fotboll och tjötade lite samtidigt. Alla var med på allt och det blev en del snack på middagarna som hjälper en att känna sig som en i gänget.

LÄS MER: Trots smittorekord: Partille Cup satsar på 2022

Saknade Maja

Ändå är nästan en månad instängd i en covidbubbla på ett hotell lång tid att vara borta från familj och vänner, något som Felix Möller framförallt kände av en bit in i gruppspelet. Han messade med sin bror Simon (målvakt i Sävehof) och pratade med sina föräldrar men det som framförallt saknades honom var flickvännen Maja.

– När jag spelade U18-EM i somras så fick hon komma dit och vi kunde kramas, nu blev det en massa facetime på kvällarna och det var skönt att få ha det samtalet varje dag.

Efter segern mot Norge så ersattes den lilla hemlängtan som fanns med ett sug efter att gå långt i mästerskapet och till slut kanske vinna guld. Allt blev mer på allvar när laget plötsligt spelade bättre och bättre och väl framme i finalen satt Felix och några andra spelare på läktaren och våndades och försökte låta och bröta så mycket som möjligt för att ingjuta mod och energi i sina lagkamrater.

– Det vara bara att stå upp och skrika och hoppas att det hjälper gubbarna. Och när Ekberg satte avgörande straffen så sprang vi ner på plan och hoppade tillsammans.

LÄS MER: Kompisarna från förr återförenas i Sävehof

Har något som inte brorsan har

19 år och redan EM-guldmedaljör och i våras tog han och brorsan SM-guld för Sävehof i det som var Felix första säsong som senior. I denna takt så kommer kanske målen med karriären ta slut tidigt?

– Nejnej, det är bara att blicka framåt och inte tänka för mycket på det som varit. I dag (lördag) ska vi vinna cup-guld med Sävehof till exempel. Jag trivs otroligt bra här och har hela familjen omkring mig. Och om tre, fyra år så vill jag spela i en toppklubb i Europa och vinna Champions League, säger han.

Pappa Peter är en Sävehof-legendar med flera SM-guld, proffskarriär och tränarroll i ryggsäcken och brorsan Simon spelar, som sagt, i samma Sävehof-lag som Felix. Tryggheten i och omkring Partille Arena är såklart viktig men vad säger storebror om att lillpojken i familjen redan har vunnit ett EM-guld.

– Han är såklart glad och har gratulerat mig. Jag har ju vuxit upp med att få se honom vinna allt. USM-guld, U19-guld, när han vann Lundaspelen så vann jag b-guldet. Det har alltid gjort mig lite extra motiverad att göra det som krävs och nu har jag något som inte han har, säger Felix Möller.

LÄS MER: Jamina Roberts lämnar Sävehof

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.