Elsa i Öjersjö kommer med frukostfrallor – premiär på lördag

Elsa Langré behövde dryga ut månadspengen. Hon hittade Frulla och på lördag kör hon ut 50 beställningar av frukostbröd i Öjersjö.
– Det är bara att köra, säger hon.

ANNONS
|

Elsa Langré bor i Öjersjö och fyller 14 i sommar, en tid i livet då månadspengen sällan räcker till. Hon bestämde sig för att försöka hitta ett extrajobb och sprang på Frulla, en nätbaserad tjänst där du som ansluten levererar färskt frukostbröd i ditt närområde.

– Man beställer via nätet och tidigt på morgonen så kommer brödet och frallorna hem till mig och jag kör ut beställningarna, berättar Elsa som på bara en vecka fått ta emot runt 50 beställningar från frukostsugna Öjersjöbor.

Lite nervös

– Det är otroligt mycket och jag är lite nervös inför lördag, många vill ha sin beställning tidigt. Men det ska nog gå bra, jag får hjälp av mina föräldrar första gången men framöver är det tänkt att jag ska cykla.

ANNONS

Anledningen till succén redan från start tror Elsa är att det är svårt att få tag i färskt bröd i Öjersjö.

– Det finns inga butiker eller caféer i närheten som säljer färskt bröd på helger och det är många som bor här. Det är säkert mest beställningar nu första gången, men jag skulle verkligen säga att att det är en bra marknad här i Öjersjö, säger hon.

En hel månadspeng

De flesta som beställer gör det för hela familjen, frukostbröd för typ fyra personer, ett gäng frallor och kanske något lite extra som bakelser eller bullar. Och med tanke på hur många beställningar hon fått in så gör hon sig en riktig hacka redan på lördag.

– Ja, det blir jättebra! Jag kommer att tjäna lika mycket som hela månadspengen på en enda lördag och då är jag färdig med allt redan klockan 11, säger Elsa Langré.

LÄS MER:Öjersjöelevernas insamling spräckte sitt mål – med över 100 000 kronor

LÄS MER:Johanna är kvinnan bakom nya traditionsosande huset – i Öjersjö

LÄS MER:Finfin schnitzel hos ”grannen” – Lunchrepubliken imponerar

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS