Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Elfel påverkade tågtrafiken till Partille

Ett elfel mellan Alingsås och Partille påverkade tågtrafiken på tisdagen. Flera pendeltågsavgångar på sträckan behövde ställas in.
– Vi vet inte hur länge problemet håller i sig, sade Christian Blomquist, på Västtrafik vid 15-tiden.

Det var strax innan klockan 15.00 som Trafikverket upptäckte att det var problem med elen mellan Partille och Alingsås. Både långväga tågtrafik och pendeltåg påverkas.

– Det påverkar pendeltrafiken mer, eftersom att man prioriterar långväga tågtrafiken, sade Christian Blomquist, störningskoordinator på Västtrafik.

Vad elfelet berodde var länge oklart.

– Det är problem med hjälpkraften, man vet inte om det är ett träd som har fallit på en ledning eller vad det bror på. Men i detta väder är det vanligt att träd faller, sade Christian Blomquist.

Vid 17.50 var elfelet slutligen åtgärdat, men det tog ytterligare tid att jobba ikapp med alla förseningar till följd av elfelet. Vid 18.55 började tågen att rulla som vanligt igen.

Stationer där tågtrafiken kan påverkas:

Alingsås, Västra Bodarne, Norsesund, Floda, Stenkullen, Lerum, Aspedalen, Aspen, Jonsered, Partille, Göteborg C, Vårgårda, Herrljunga, Floby, Falköping C, Sandhem, Mullsjö, Habo, Bankeryd, Jönköping C, Huskvarna, Tenhult, Forserum, Nässjö C, Skövde C, Töreboda, Laxå, Hallsberg, Kumla, Örebro Södra, Örebro C, Arboga, Köping, Västerås C, Enköping, Bålsta, Sundbyberg, Stockholm Central, Katrineholm C, Södertälje Syd, Flemingsberg

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.