Polisen larmades till Vallhamra skola under onsdagsförmiddagen – då en elev ska ha burit en kniv.
Polisen larmades till Vallhamra skola under onsdagsförmiddagen – då en elev ska ha burit en kniv. Bild: Alfred Dikalow

Elev med kniv på Vallhamra skola

Polisen larmades till Vallhamra skola efter att en elev gått runt med kniv i skolans lokaler på onsdagen.
– Rektorn ringer in till oss och berättar att man tagit hand om en kniv som en elev på skolan gått runt med, säger Andreas Odén, vakthavande befäl på polisen.

ANNONS
|

Vid klockan 10 på onsdagsförmiddagen fick polisen larm från skolpersonalen på Vallhamra skola. En elev på skolan ska ha varit knivbeväpnad.

– Vi har fått in att det ska vara en elev som bär kniv på skolan, säger Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesperson i region Väst.

Polisen skickade en patrull till platsen.

– Rektorn ringer in till oss och berättar att man tagit hand om en kniv som en elev på skolan gått runt med, säger Andreas Odén, vakthavande befäl på polisen.

Polisen på plats

Enligt Partille Tidnings reporter på plats var det lugnt på skolan strax efter klockan 11, och ingen polis syntes till. Vid 12-tiden hade polisen anlänt till platsen.

ANNONS

– Det är ingen som kommit till skada eller så, man har omhändertagit kniven och vi har precis landat där nu, säger Andreas Odén.

Eva Bergman är tf rektor på Vallhamra skola årskurs 4-6. Hon berättar att det var skolpersonalen som larmade polis, men hon är mycket förtegen om händelsen.

– Det stämmer att vi kontaktat polisen, de kommer, säger hon och förklarar att situationen är lugn.

Ska kontakta elevens vårdnadshavare

Polisen ska enligt rektorn kontakta målsman, då den misstänkte är en minderårig person.

– Vi ska se om vi kan identifiera någon elev som haft kniven och om jag ska sia lite så tror jag att det kan bli så att vi beslagtar kniven och skriver en anmälan om brott mot knivlagen, säger Andreas Odén.

Vid 13-tiden var polisen klara på platsen och hade lämnat över ärendet till socialtjänsten.

– Med tanke på att det är en väldigt ung person det handlar om är det ytterst tveksamt att man kommer utreda det här från polisens sida, säger Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesperson i region Väst.

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS