Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Eva Carlsson från Friluftsfrämjandet är glad för att Torpet Freden ska rustas upp. Bild: Friluftsfrämjandet / Socialdemokraterna
Eva Carlsson från Friluftsfrämjandet är glad för att Torpet Freden ska rustas upp. Bild: Friluftsfrämjandet / Socialdemokraterna

Efter våffelsuccén – nu rustas Torpet Freden upp

Fler utomhusplatser och bättre väderskydd. Torpet Freden får bidrag från kommunen för att rusta upp sin lada.
– Vi har önskat det länge, säger Eva Carlsson, vice ordförande i Friluftsfrämjandet i Partille.

LÄS MER: Snökaoset har dragit in

Torpet Freden, strax bortanför Jonsereds Herrgård och en liten bit från Ramsjöarna, har länge varit en favorit när Partilleborna vill ge sig ut i naturen. Torpet har anor från 1800-talet och används kanske framförallt av Friluftsfrämjandet och alla dess barn- och ungdomsgrupper.

– Freden är vår bas kan man säga, säger Eva Carlsson som berättar att barnen och ungdomarna samlas där för att lära sig om naturen och när de blir lite äldre sova över i vindskydden. Dessutom ordnar föreningen en våffelstuga varje söndag som fått Partille att gå man ur huse för att äta våfflor med sylt och grädde i naturen.

LÄS MER: Öjersjöbo tvingas riva pooltak – förlorade mångåriga tvisten

Fler uteplatser

Torpet Freden är alltså väldigt populärt, så poppis att Friluftsfrämjandet länge önskat en upprustning av utemiljön runt ladan som ligger i anslutning till torpet. Nu blir detta verklighet då kommunen och Partillebo skjutit till pengar.

– Vi är glada för det. Den del av ladan där det tidigare stod vagnar kommer att göras till många utomhusplatser under tak och resten av ladan kommer att återställas som den en gång såg ut. Det är kulturhistoria, säger Eva Carlsson.

Klart till våren

De extra utesittplatserna kommer att användas till både lektioner och mysiga platser för våffelserveringen och bidrar till möjligheten att ha verksamhet även när vädret är dåligt.

– Jag tror att arbetet ska göras nu under vintern och våren och förhoppningsvis är allt klart när vi öppnar till våren, säger Eva Carlsson.

LÄS MER: Matilda vill bota trädgårdsskräcken

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.