Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Efter Totos succé – nu får mer publik plats i Partille Arena

Höstsäsongen i Partille Arena inleddes med 4 500 i publiken på Toto i söndags. Från och med nu höjs den totala publikkapaciteten från 5 500 till 6 250 personer.
– En ny brandutredning kom fram till det vi hoppades, säger produktions- och bokningsansvarig Håkan Axlid.

När gitarristen Steve Lukather ställde sitt Toto på Partille Arenas scen i söndags kväll var det startskottet för en evenemangshöst som kommer att bli hektisk. Med sig hade de förbandet 10CC och trots en väldig värme i arenan så gick allt enligt planerna, berättar arenans starke man Håkan Axlid.

– Det var en lyckad premiär, det får man säga. Mycket folk och fina gig och när de åkte härifrån så lämnade de nöjda och glada, säger han.

Ny brandutredning

Mot värmen fanns inget, eller i alla fall väldigt lite, att göra.

– När det är 30 grader varmt ute så finns det nog inte en enda innearena som kan hålla nere temperaturen. Vi körde både ventilation och ac på max men det hjälpte inte mycket.

Tur i oturen då att Totos konsert inte var helt och hållet utsåld med 5 500 personer. En siffra som, till Axlids stora glädje, från och med hösten justeras upp till 6 250 personer.

Detta efter att de falska brandlarm som gick under Amon Amarths konsert i arenan för några år sedan och som ledde till utrymning visade att publiken inte utrymmer på det sätt som den då gällande brandutredningen trodde.

– I utredningen framgick att många på läktaren skulle ta sig ut via golvet men det visade sig vara exakt noll personer som gjorde det. Därför kunde vi nu, med hjälp av en ny brandutredning, komma fram till att öka antalet på golvet från 2 800 till 3 200, säger Håkan Axlid.

750 extra platser

Dessutom öppnas en sittplatssektion som tidigare stängts av samma anledning samt att den förra rullstolsläktaren på plan två blir en vanlig läktare. Och vips får ytterligare 750 personer plats i Partille Arena. Något som innebär mycket för arenan som evenemangslokal.

– Verkligen. Det händer liksom något magiskt när man går över 6 000 personer i kapacitet. Nu är vi exakt hälften så stora som exempelvis Scandinavium och ligger bra till när arrangörer ska välja var de ska hålla sina konserter som inte säljer ut de största inomhusarenorna, säger Håkan Axlid.

LÄS OCKSÅ: Laleh repade i Partille Arena inför konserten på Ullevi

LÄS OCKSÅ: Sex år med John Scott’s – nu blickar Mathias framåt

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.