Efter succéavslutning – nu planeras nya event i Björndammen av områdesteamet

Områdesteamet bjöd in barn och föräldrar för att fira att skolan slutade. Festen blev en succé där personer från olika stadsdelar möttes.

ANNONS

Just nu planerar Områdesteamet som ska skapa ett tryggare Partille för fler aktiviteter under sommaren och till hjälp har man tre feriearbetare, alla ungdomar från området.

– Vi återkommer mer om vad det blir senare i veckan, säger Ali Faily, områdesutvecklare som arbetar med Områdesteamet.

Under fredagen var det fest med hoppborg och olika hinderbanor som hade förberetts under en tid. Områdesteamet låg bakom initiativet som lockade cirka 500 barn och vuxna från olika delar av Partille.

– Målet var att barnen ska känna av en skolavslutning och att barn och familjer får mötas på en och samma plats från olika delar av Partille. Det fanns barn från både Öjersjö, Lexby och Vallhamra, säger Ali Faily.

Var ni nöjda med dagen?

– Supernöjda, absolut, jättenöjda.

Räddningstjänsten visade upp sig

På plats var även flera fritidsledare, räddningstjänsten och väktare som skulle skapa en trygg dag. De fick också god kontakt med alla besökare som uppskattade dagen, enligt arrangörerna. Ett mål var att skapa möten mellan barn och vuxna från olika delar av kommunen.

– Att ta bort gränserna och att barnen får känna av en skolavslutning, upprepar Ali Faily.

Blev det ett möte mellan olika stadsdelar?

– Absolut, oh ja, många möten.

En sak han noterade var att flera vuxna var aktiva i att mingla runt.

– Det jag kunde märka lite med föräldrarna var att de som kom från Furulund och Öjersjö kunde ta för sig och prata med andra vuxna från området.

Dessutom fanns ett antal ungdomsambassadörer på plats – ett arbete med unga som leder unga. Områdesteamet fick också förfrågningar om de ville ha hjälp med liknande aktiviteter framöver, vilket var uppskattat.

– Det viktigaste är att barnen hade kul, säger Ali Faily.

Vad ska ert arbete leda till?

– Det ska till en tryggare utveckling i området, vi vill få fler vuxna att synas och finnas där för barn och ungdomar. Det är det vi vill.

LÄS MER:Ungdomsambassadörer arrangerar egen fotbollsturnering

LÄS MER:A36 hyllar ”teamet” – tillbaka med ny musik

ANNONS