Efter soppatorsken – nu skänks ambulansen till Ukraina

Ambulansen skulle säljas, då tog bensinen slut.
– Saker händer av en anledning, säker Jakob Isebäck på Partilleföretaget Vectrum som i stället skänker ambulansen till Ukraina.

ANNONS
|

Jakob Isebäck och Mattias Wilce på trafikutbildningsföretaget Vectrum funderade på vad de skulle göra med den ambulans de köpt men inte längre behövde. Den stod ju bara oanvänd på ett lager i Norrköping, onödigt att den inte kom till användning. I somras var det dags för ett seriöst försök att sälja den.

– Men då fick jag soppatorsk när jag körde den och det blev inget av. Vi trodde den var trasig, men så var det inte och jag har alltid tänkt att det var karma. Att saker händer av en anledning, säger Jakob som under onsdagen i stället lämnade över ambulansen till Pär Johansson från insamlingsstiftelsen ”Blåljus i samverkan”.

ANNONS

Skänks till Ukraina

– Min kollega Mattias hittade en annons där Pär ville köpa en ambulans och efter att vi haft kontakt med honom så bestämde vi oss enhälligt att skänka den i stället. De pengarna är bättre att de används till något annat.

Ambulansen ska via ”Blåljus i samverkan” vidare till Ukraina där de på grund av kriget är i stort behov av hjälp. Jakob och Mattias är glada över att få vara med i ett större sammanhang där många står på kö för att få hjälpa till.

– Assistanskåren ställer upp och fraktar ambulansen från Norrköping till Bilia i Täby som i sin tur gör i ordning den ordentligt. Det är fint att se att allt bara löser sig helt spontant, alla gör det med hjärtat.

Vad var då anledningen till att Vectrum AB, med bas i Partille, hade ambulansen från början? Jo, de är i trafikutbildningsbranschen och närmare bestämt halkbanor. Vectrum har agenturen på systemet Easydrift som finns på ett stort antal halkbanor runtom i Sverige och som ordnar just det hala underlaget. I Göteborgsområdet används det på Säve Depot och snart också på Göteborgs halkbana.

– Ambulansen har använts som övningsbil på halt väglag helt enkelt, säger Jakob Isebäck.

LÄS MER:Bosse från Östhjälpen möter krigsflyktingar i Rumänien

LÄS MER:Öjersjöelevernas insamling spräckte sitt mål – med över 100 000 kronor

LÄS MER:De har öppnat sitt hem för flyktingfamiljen från Kiev

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS