Mannen skottskadades på söndagskvällen i Björndammen – dagen efter uppges skadeläget vara allvarligt, men stabilt. Men ingen gärningsman är gripen och polisen söker nu tips från allmänheten.
Mannen skottskadades på söndagskvällen i Björndammen – dagen efter uppges skadeläget vara allvarligt, men stabilt. Men ingen gärningsman är gripen och polisen söker nu tips från allmänheten. Bild: Jonas Rindefjell

Efter skottlossningen – polisen söker vittnen: ”Alltid det svåra”

Polisen har pratat kort med den skadade mannen och man har under natten knackat dörr i Björndammen i jakten på ledtrådar om mordförsöket. Men ingen gärningsman är gripen och polisen söker nu tips från allmänheten.
– Det där är alltid det svåra – folk ringer oftast inte, säger Peter Kron på polisens sektion för grova brott.

ANNONS
|

På söndagskvällen fördes mannen i 25-årsåldern till sjukhus med skottskador. På måndagseftermiddagen löd de senaste uppgifterna om skadeläget att han är allvarligt skadad, men läget är stabilt.

Polisen meddelade på måndagseftermiddagen att man kunnat hålla ett kort, första samtal med mannen, som är känd av polisen sedan tidigare. Vad detta gav vill Peter Kron, gruppchef på polisens avdelning för grova brott, inte gå in på – inte heller om mannen initialt medverkat i utredningen.

– Vi har haft ett samtal med honom, men jag kan inte berätta något mer där. Alla iakttagelser som han har gjort är ju centrala i och med att han är den mest drabbade här – han är ju väldigt central i utredningen, säger Peter Kron.

ANNONS

Söker tips

Polisen har under natten knackat dörr i Björndammen och genomfört i vart fall 25-30 förhör.

Peter Kron vill inte gå in på vilka spår man säkrat eller vilka uppgifter man fått in. Men ännu är ingen gärningsman gripen och han uppmanar nu de som har gjort iakttagelser att höra av sig till polisen.

– Det är viktigt att folk vågar ringa och tala om för oss om man gjort iakttagelser. Det där är alltid det svåra – folk ringer oftast inte, utan vi får nästan söka upp dem. Det har vi också gjort här i viss mån, vi har knackat dörr och försökt prata med folk som varit rörliga ute, säger han och vidare:

– Om man gjort någon iakttagelse som kan sättas i samband med det här så är vi jättetacksamma om man hör av sig.

”Motivet underordnat”

Tips kan lämnas på telefonnummer 114 14 eller på polisens hemsida.

Polisen har under måndagen kommunicerat att ”motivet till händelsen är okänt”.

– Motivbilden är egentligen av underordnad betydelse i det här läget och jag kan inte diskutera vilka teser vi jobbar efter där, säger Peter Kron.

Det har rapporterats om narkotikaförsäljning i området, är det något ni kan koppla samman med det här?

– Den frågan får du inget svar på. Det förekommer narkotikaförsäljning, men huruvida vår målsägande är inblandad i det eller inte kan jag inte kommentera.

”Massor bakom kulisserna”

Hur utredningen går vidare är Peter Kron förtegen om.

– Men det händer massor bakom kulisserna, men det mesta är höljt i dunkel för er del. Vi får värdera varenda uppgift vi får in och så vidare, men just nu är det inget vi kan prata om, säger han.

Det är också oklart när polisen kan höra målsäganden igen.

LÄS MER:Partillebon: ”Har bara väntat på att detta ska hända”

LÄS MER:Stor polisinsats i Björndammen

ANNONS