Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Air Corsica trafikerar Landvetter från och med i juni. Bild: Air Corsica
Air Corsica trafikerar Landvetter från och med i juni. Bild: Air Corsica

Efter pandemin – solresor till Korsika från Landvetter

Det skulle skett för två år sedan, men pandemin kom emellan. I sommar börjar Air Corsica flyga från Landvetter till den franska Medelhavsön.

Flygresenärerna började återvända till flygplatserna i fjol – från en mycket låg nivå, visar statistik. Och efter regeringens besked om att man lyfter restriktionerna kopplat till coronaviruset för några veckor sedan så rapporterade resebolagen om en kraftig ökning av bokningar av utlandsresor.

LÄS MER: Fler reser utomlands – en fördubbling: ”De flesta är vaccinerade”

Nu meddelar också Air Corsica, via Swedavia, att man lanserar den flyglinje till den bergiga ön norr om Sardinien som ursprungligen var tänkt att börja trafikeras 2020. Man lockar med naturturism och stränder.

Direktlinjen mellan Landvetter och Korsika trafikeras mellan juni och augusti, med ett flyg i veckan. Destinationen på ön är orten Bastia.

LÄS MER: Västtrafik behåller återbäringen för enkelbiljetter i To Go

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.