En man i 30-årsåldern begärs häktad för mordförsök alternativt grov misshandel, efter helgens knivattack på Parallellgatan i Partille.
En man i 30-årsåldern begärs häktad för mordförsök alternativt grov misshandel, efter helgens knivattack på Parallellgatan i Partille. Bild: Alfred Dikalow

Efter knivattacken i helgen – man häktas för mordförsök

Under natten till söndagen hittades en man knivhuggen i nacken på Parallellvägen i Partille. En man i 30-årsåldern greps misstänkt för dråpförsök i samband med händelsen – nu begärs han häktad för försök till mord, alternativt grov misshandel.

ANNONS
LocationPartille||

Det var strax efter midnatt, natten till söndagen som ett bråk bröt ut mellan två män i 30-årsåldern. De var sedan tidigare bekanta med varandra och enligt polisen blev sedan den ena sedan knivskuren eller knivhuggen i nacken.

Mannen fördes med ambulans till sjukhus för vård, men visade sig inte ha några livshotande skador.

Polisen lyckades snabbt gripa den andre mannen i närområdet som senare under natten också anhölls, misstänkt för dråpförsök.

Polisen sökte under natten igenom en fastighet i närheten. Patrullen hittade då en blodig kniv som beslagtogs.

– Den hade gömts undan, och är troligen brottsverktyget, sa Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst i samband med händelsen.

ANNONS

Ny brottsrubricering

Polisen gjorde den inledande bedömningen att handlingen inte var planlagd, utan något som skett i stundens hetta. Därför misstänktes mannen inledningsvis för dråpförsök.

Efter händelsen tog kammaråklagare Maria Thorell över förundersökningen. Under onsdagsmorgonen meddelande hon att den gripne mannen i 30-årsåldern nu begärs häktad misstänkt för försök till mord alternativt grov misshandel, då det saknas klart förmildrande omständigheter.

– För försök till dråp krävs klart förmildrande omständigheter och därför har jag rubricerat gärningen i första hand som försök till mord. Grov misshandel är ett alternativyrkande för det fall att han inte haft uppsåt att döda, säger hon.

Mannen häktades senare under dagen med restriktioner, han får varken delta i samsittning, gemensam vistelse, ta emot besök, använda elektronisk kommunikation eller ta emot försändelser som exempelvis brev.

Åklagaren gör bedömningen att det finns en risk att mannen försöker undanröja bevis, fortsätter sin brottsliga verksamhet eller försöker avvika lagföring på något sätt.

LÄS MER:Här är brotten som ökade i Partille under 2021

LÄS MER:Kvinna knivskuren i lägenhet

LÄS MER:Misstänkt mordbrand i Finngösa

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS