Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Efter inställda Lundaspelen – nu öppnar arenan för spel i mellandagarna

Efter att det stod klart att Lundaspelen ställs in i år kom Sävehof i dagarna med ett nytt glädjebesked – arenan öppnas upp för spel i mellandagarna.
– I stället för att ta bort alla aktiviteter kan vi nu ändå erbjuda något, säger Andreas Wallin, akademiansvarig vid Sävehof.

I tisdags kom beskedet att upp till 700 unga handbollsspelare i Sävehof får stanna hemma i mellandagarna. Detta eftersom Lundaspelen ställdes in på grund av den ökande smittspridningen i samhället.

Många blev besvikna när de nåddes av beskedet, alla planerna för mellandagarna var tvungna att ställas in. Men nu meddelar Sävehof att de lyckats ordna en ny lösning.

Efter att ha pratat med kommunen har de fått möjlighet att öppna upp Partille Arena och Partillebohallen alla de dagar Lundaspelen skulle ha ägt rum.

– Nu har vi fått tillgång till hallarna av kommunen, sen får vi se hur många som hunnit boka upp sig på annat men vi vill ändå erbjuda den fysiska aktiviteten, säger Andreas Wallin, akademiansvarig vid Sävehof.

LÄS MER: Mathilda Lundström får se VM från läktaren – med familjen

LÄS MER: Dags för covidpass vid evenemang på arenan: ”Vi är redo”

”Många såg fram emot det”

Han är en av de som står bakom initiativet och anser att det är viktigt att klubben erbjuder något som kan ersätta det tomrum som Lundaspelen skapade i allas scheman.

– Det handlar egentligen i grund och botten om att vi återigen hade dystra besked för ungdomarna, att de inte kunde delta på Lundaspelen och många har sett fram emot det, säger Andreas Wallin.

Han menar också att det för vissa kan vara oerhört betydelsefullt att få en möjlighet att aktivera sig över julen.

– Man vet inte hur barn och unga har det ställt. Jul är jobbigt för många och i stället för att ta bort allt kan vi nu erbjuda något. Nu får vi ge dem deras trygga plats, de kan komma och träna, träffa kompisar och bli bättre handbollsspelare. Just runt jul är det ännu viktigare.

LÄS MER: Medaljörer och eldsjälar hyllades av kommunen

Kan bli träningsmatcher

Trots det sena beskedet om Lundaspelen har de ändå lyckats hitta en ny väg framåt, även om det nu innebär en hel del extraarbete. Nu är det upp till varje lag och ledare att anmäla sig och lägga upp träningen.

– Vi erbjuder dem att önska tider att träna, sen är det upp till laget och tränarna vad man gör med den tiden. Jag vet att några pratar ihop sig med andra lag för att ha träningsmatcher. Det blir nämligen svårt för oss att administrera så många ungdomar på så kort varsel, säger Andreas Wallin.

Hittills har responsen från ungdomarna varit väldigt positiv och någon oro för smittspridning här på hemmaplan finns inte.

– Det är en enormt stor skillnad på att åka till Lundaspelen med alla från olika orter och länder och att bedriva träning som vi alltid gör här hemma. Det är något vi behöver leva med. Barn och unga behöver få röra på sig, sen är det tråkigt att läsa om att smittan ökar men jag tror i slutändan att vi behöver kunna erbjuda ungdomarna aktiviteter, säger Andreas Wallin.

LÄS MER: Sävehof toppar tabellen efter seger mot Redbergslid

Stor glädje bland barnen

En av de föräldrar vars barn skulle ha åkt till Lund är Jens Larssen. Han menar att barnen blev väldigt ledsna när det ställdes in och att det just därför är så oerhört bra att Sävehof kan fixa de här träningarna så snabbt.

– Min son sa ”kan de fixa övernattning också?” när han hörde att det blir träning i mellandagarna. Det är där det ligger, det är en stor angelägenhet. Det är oerhört bra att man kan vara flexibel med att fixa något barnen ändå kan tycka att de kan se fram emot, säger han.

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.