Efter elva år – nu lämnar Christina och Soner Sävedalens Saluhall

Mycket känslor och en överväldigande respons. Så beskriver Christina Ericsson Ay tiden efter att hon gått ut med att hon och maken Soner lämnar över Sävedalens Saluhall till nya ägare.
– Jag kommer att sakna alla kunder, säger hon.

ANNONS
|

I ett känslomässigt inlägg på Facebook avslöjade Christina Ericsson Ay i tisdags att hon och Soner gör sin sista dag som ägare av Sävedalens Saluhall på lördag. Responsen lät inte vänta och det bokstavligen öste in kommentarer från kunder som tackade för allt.

– Det var ett jättesvårt inlägg att skriva, det tog lång tid och jag var känslosam hela dagen. Jag har försökt svara alla personligen, det gjorde mig alldeles rörd att se vad alla skrivit. Vi har kommit våra kunder nära genom åren och liksom varit i deras middagar. Tipsat och vägt och kommit med lagningsförslag, säger hon.

ANNONS

LÄS MER:Efter fyra års avstängning - då kan nya Gavelåsbron bli klar

Nya ägarna är gamla kunder

Hon garanterar att alla tidigare kunder kommer att vara i fortsatt goda händer när de nya ägarna tar över Sävedalens Saluhall i nästa vecka.

– Det är två par, gamla kunder till oss, som tar över. Ett av paren bor i Sävedalen och jag är så glad för att det blev just dom som blev nya ägare. Sävedalen är ett perfekt ställe att ha saluhall i, alla här bryr sig verkligen om vad som händer i deras hemområde.

Exakt vad som kommer att hända i lokalen är än så länge hemligt men Christina kan avslöja att kött-, delikatess- och ostdelen kommer att finnas kvar som tidigare men att resten av lokalen blir mer av en restaurang som kommer att ha öppet kvällar.

– De tar över nu men väntar till efter jul med att sätta igång och bygga om och söka alkoholtillstånd. Det kommer att bli fantastiskt bra, säger hon.

Ville ha godisbutik

I elva år har hon och maken Soner drivit Sävedalens Saluhall och hon berättar att hon som liten i Furulund älskade godis och gick till godisbutiken så ofta hon kunde. ”Jag ska ha en godisbutik när jag blir stor” sa hon då.

– Och det fick jag ju också. En godisbutik med vuxengodis.

Hon har alltid varit en servicemänniska som älskar att hjälpa och prata med människor och just detta är det hon kommer att sakna mest när hon inte längre har daglig kontakt med sina kunder. Risken finns att hon kommer att vilja jobba lite extra i sin ”egen” butik.

– Ja, jag har sagt det. Det är bara att ringa så kommer jag, skrattar hon.

LÄS MER:Ekåsens gård drabbas hårt av restriktioner – kan få slå igen

Säljer kött till butiker och restauranger

Någon helomvändning i Christina och Soners liv är det heller inte tal om. I några år har de, utöver att driva saluhallen, också sysslat med köttförsäljning till butiker och restauranger och det är också detta som de kommer att fortsätta att göra. Finns det då något hon inte kommer att sakna med saluhallen?

– Hm, det har varit väldigt roligt. Men också väldigt mycket jobb såklart. Vi har jobbat sju dagar i veckan, det går ju inte bara att komma hit och öppna dörren, det krävs väldigt mycket pyssel för att hålla igång det.

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS