Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Efter branden i Björndammen – polisen efterlyser tips

Branden i huset på Domarevägen blossade upp igen under onsdagsmorgonen. Efter att den blev släckt genomförde polisens tekniker sin undersökning. Men i nuläget vet de inte hur den startade.
– Vet man med sig att man har hör eller sett något annorlunda ska man höra av sig till oss, säger förundersökningsledaren Anna-Karin Pettersson.

Det har gått över ett dygn sedan en brand bröt ut i ett lägenhetshus på Domarevägen i Partille. Då var fler än tio brandenheter på platsen, även en kran har varit inblandad för att underlätta släckningen.

Under natten till onsdag efterbevakade en enhet från räddningstjänsten det brandhärjade huset. Och på morgonen vid 08-tiden visade det sig att det hade börjat brinna igen med öppna lågor.

– Då var det tre enheter där. Men en är på väg hem nu. Vi är fortfarande där och släcker. Vi lägger på vatten på ställena där det behövs, säger Patrik Hedlund, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten, vid 09-tiden.

Brandmännen undersöker med värmekameror

Enligt räddningstjänsten ska den nya branden varit av mindre omfattning. Runt klockan 09.30 hade räddningstjänsten släckt branden.

– Men vi är kvar och håller koll på eventuella "hot spots". Det kan flamma upp lite då och då. Vi har dragit in vatten i trapphuset och går runt med värmekameror. Vi stannar tills vi är 110% säkra på att det inte brinner längre, säger räddningsledare Fredrik Bäckwall och fortsätter:

– Vi har inte använt så mycket vatten så lägenheterna längre ner i huset är inte beboeliga men heller inte i så dåligt skick.

”Gör avslutande kontroller”

Vid lunchtid var fortfarande räddningstjänsten kvar på platsen.

– Vi håller på med avslutande kontroller, säger Fredrik Hjertén, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

Och en stund senare, runt klockan 13.00, lämnade de över till polis och fastighetsägare.

Polisens tekniker på plats

Enligt Partille Tidnings reporter på plats undersökte polisens tekniker lägenheten på förmiddagen.

– Vi kommer att jobba vidare och utreda detta efter hand, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr.

I samband med branden skadades en person allvarligt, en man i 35-årsåldern. Han avled senare till följd av sina skador. Händelsen rubriceras som mordbrand.

– Än så länge utreder vi det som mordbrand. Det handlar mycket om värden. Alltså det finns många infallsvinklar, som till exempel hur och var det hände. Man jobbar brett, säger Anna-Karin Pettersson, förundersökningsledare på polisen.

Polisen vill ha hjälp från allmänheten

Än så länge finns det finns ingen misstänkt. Och polisen väntar på att teknikerna ska sammanställa sina resultat från undersökningen på platsen.

– Huruvida den var anlagd eller att branden har berott på ett elfel, det vet vi inte i nuläget. Just nu kan jag inte uttala mig om hur vi går vidare med utredningen, säger Anna-Karin Pettersson och fortsätter:

– Men vi vill få in information från allmänheten. Vet man med sig att man har hör eller sett något annorlunda ska man höra av sig till oss.

LÄS OCKSÅ: Här lyfts taket bort på brandhärjade huset

LÄS OCKSÅ: Beskedet: Kan dröja ett år innan boende får flytta hem igen

LÄS OCKSÅ: Syskonen skrek och bankade på dörrar för att få ut grannarna

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.