Dyrare julklapp till kommunanställda i år

Årets julklapp till kommunanställda är ett presentkort som kan användas på flera butiker på Allum. I år ligger presentkortet på 400 kronor, vilket är 100 kronor mer än förra året.
– Vi vill visa lite extra uppskattning till de anställda, säger Katarina Hegelind, ekonomichef på Partille kommun.

ANNONS
LocationPartille||

Många kommuner brukar såhär i juletider ge en julklapp till sina anställda. Och Partille kommun är inget undantag. I år får ungefär 3 400 stycken kommunanställda ett presentkort till ett värde av 400 kronor.

Förra året fick samma antal anställda ett presentkort på 300 kronor som kunde användas på Sävedalens köpgata. I år får de kommunanställda ett presentkort värt 400 kronor.

– Vi såg att ekonomin medgav det, säger Katarina Heglind, ekonomichef på Partille kommun.

Dessutom är det i år andra butiker som presentkortet kan användas i. Presentkortet kan sedan användas på drygt 15 av Allums 100 butiker. Det går även att använda det digitalt.

ANNONS

– Vi vill stötta det lokala näringslivet, säger Katarina Heglind.

Presentkortet ges till de månadsanställda i kommunen, men vissa timvikarier som arbetat mycket kan också bli aktuella för julklappen.

– Julklappen är fram för allt tänkt till de månadsanställda, säger Katarina Heglind.

Är det med tanke på den stigande inflationen som de anställda i år får presentkort med mer pengar på?

– Nej, det har inget med det att göra. Vi har sett ett bra ekonomiskt resultat i år, så det är därför.

Skattebefriad julklapp

I Partille får alltså de kommunanställda 400 kronor i julklapp. De flesta kranskommunerna ger sina anställda julklappar, men det ser olika ut hur dyra julklapparna är. Men så länge summan för julklappen inte överskrider 500 kronor, så är den skattebefriad.

– Det får kosta max 500 kronor, inte vara rena pengar och principen är att det ska vara lika för alla, berättar Pia Blank Thörnroos, skattejurist.

Hon berättar att det inte handlar om att alla måste ge exakt samma summa eller julklapp. Det som gäller är proceduren och kostnadstaket.

– Många ger presentkort till exempel där nivån kan bli olika utifrån vad man väljer. Men det är viktigt att det är likformigt, säger hon.

LÄS MER:Nu julglittrar träden på Sävedalens köpgata igen

LÄS MER:Lucka 24: Vem vill leka ”Slå på hufve” i kväll?

LÄS MER:Här är finalisterna i Årets lussekatt – gå in och rösta

ANNONS