Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Dubbelt upp med hårdrock till Partille arena

Horns up! I veckan blev det klart med två nya hårdrockskonserter i Partille Arena under 2022: Manowar och Uriah Heep.
– Det blir inte mer legendariskt än så här, säger Edward Jansson på TADC.

LÄS MER: Dags för covidpass vid evenemang på arenan: ”Vi är redo”

TADC står för Triffid and Danger Concerts och har sedan tidigare bokat in Helloween och Hammerfall till Partille Arena den 26 mars 2022 och Dream Theater den 17 maj. I veckan fyllde de på med ytterligare två klassiska hårdrocksband: Manowar den 9 april och Uriah Heep den 2 december.

– Det ser väldigt bra ut för hårdrock på Partille Arena 2022, säger Edward Jansson på TADC som också meddelar att Uriah Heep har spelat i 50 år och Manowar fyller 40.

– Det är legendariska band med väldigt trogna och lojala fans. Det känns kul att göra dessa i Partille Arena, säger han.

LÄS MER: Efterlängtad megaloppis drog tusentals som fyndade loss

En originalmedlem kvar

Uriah Heep bildades i skarven 60/70-tal och blev snabbt populära i Deep Purples fotspår. Deras första plattor bjöd på bluesriffig och ibland progressiv hårdrock men därefter gick det utför, flera medlemmar lämnade bandet på grund av hårt leverne. Bandet har dock aldrig varit nedlagt och 2020 firade de 50 år med en coronainställd turné som nu äntligen blir av. Gitarristen Mick Box är den ende kvarvarande originalmedlemmen.

Världens mest högljudda

Muskulösa Manowar är amerikaner som är kända för att spelat i 129,5 decibel och varit med i Guiness Rekordbok som världens mest högljudda band. Kaptenen på Manowars vikingaskuta är den frispråkige Joey DeMaio som tillsammans med sångaren Eric Adams är med sedan starten 1980. På trummor finns sedan 2019 svenske Anders Johansson, son till den svenske jazzpianisten Jan Johansson och före detta trummis i Hammerfall.

Manowar har alltid varit trogna krigare för hårdrock och turnén som landar i Partille Arena den 9 april heter passande nog Crushing the enemies of Metal Tour.

LÄS MER: The Chainsmokers kommer till Partille Arena

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.