Dit flyttar Jonsereds trädgårdskafé efter vattenläckan

En stor vattenläcka i vintras tvingar kaféet vid Jonsereds trädgårdar att flytta till Grindstugan i närheten.
– Vi bygger ett nytt och bättre kafé och under tiden får vi klara oss med speciallösningar, säger Kristina Svensson, förvaltningschef för Kultur- och fritid.

ANNONS
|

När Jonsereds trädgårdskafé skulle till att planera för våröppningen upptäcktes en vattenläcka som slog omkull möjligheterna att vara kvar i den ordinarie byggnaden.

– Vattenskadan är mycket omfattande men alla aktörer i området är så hjälpsamma att vi hittat en lösning, säger förvaltningschef Kristina Svensson.

Öppnade i helgen

Med hjälp av ett antal rockader tar Jonsereds trädgårdskafé, som är ett oerhört populärt fikastopp under vår och sommar, plats i Grindstugan som ligger i anslutning till Jonsereds trädgårdar. Munk Form & Fason flyttar sin verksamhet till Rosengaraget och kommer att ha sin första utställning i slutet av mars på temat krukor och vaser.

ANNONS

– Kaféet öppnade i förra helgen och det funkade fint med massor av besökare. Det finns begränsat med sittplatser inomhus så vi hoppas på en solig vår och sommar, säger Kristina Svensson.

”Tur i oturen”

Någon idé att restaurera det gamla kaféet är det inte, skadorna är för stora för att det ska kunna gå att återställa för kafébruk, men enligt Kristina Svensson var det ”tur i oturen” att vattenläckan kom just nu då planer för ett nytt kafé redan var igångsatta.

– Det blir ett nytt kafé som passar bättre in i omgivningarna ur det kulturhistoriska perspektivet. Tills bygglov gått genom och nytt kafé står klart får vi försöka klara oss med speciallösningar.

LÄS MER:Så blev Karin ny trädgårdsmästare i Jonsereds trädgårdar – på rekordtid

LÄS MER:Röjt och klart i Kniven – då är det dags för öppning

LÄS MER:Jonsereds Trädgårdar får prestigefull utmärkelse – igen

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS