Det gör One Cake med tv-miljonerna

Tre friska miljoner och lika många drakar på kroken. Nu berättar One Cake om ödesdagen i tv-studion och vilka fyra saker de ska göra för alla pengar.
– Jag har aldrig varit så nervös i hela mitt liv, säger Zebastian Lindqvist om pärsen.

ANNONS
|

Det var en kulen dag i februari eller mars, Zebastian Lindqvist minns inte i huvudet, som han och mamma Lizette Broström pallrade sig iväg till inspelningen av Draknästet. Klockan halv sex på morgonen kom de dit, gjorde ett coronatest, blev uppropade, väntade, väntade och så väntade de lite till. Tio timmar senare var det äntligen duons tur.

– Vi tränade på vår pitch om och om igen och när de till slut sa ”pass på” så såg jag hur mina ben skakade. Jag var säker på att jag skulle glömma allt, säger Zebastian.

Men se det gjorde han inte och samspelet mellan honom och mamma Lizette samt Jonseredsbolagets framtidsplaner för sitt tårtbageri imponerade så mycket på de tre drakarna Lena Apler, Shervin Razani och Sara Wimmercranz tillsammans lossade lädret och gav One Cake de efterfrågade tre miljonerna mot 30 procent av bolaget.

ANNONS

– En större del än vad vi tänkt men vi fick våra pengar och tre drakar med en massa kunskap och kontakter, så det är värt det. Vi har ju fortfarande resten kvar.

Från 1000 till 3000 tårtor om dagen

Han och One Cake ser i första hand fyra saker framför sig när de tänker på vad de ska göra med investeringen. En är att bygga om och sno åt sig en del av det rosamålade café där intervjun görs och från vilket besökare ser rakt in i bageriet där tårtorna görs. För att kunna öka produktionen så krävs en större automatisering och således mer plats för maskiner. 1000 tårtor om dagen ska bli 3000.

– Vi gör fortfarande för mycket grejer för hand, det går inte i längden. Bygget ska dras igång snart och vi ska ha igång produktionen samtidigt, det blir en rolig prövning, säger Zebastian Lindqvist.

Utöver tårtorna som säljs frysta ska livsmedelskedjan Lidl börja sälja cupcakevarianter av de tre tårtsmakerna som finns i sortimentet, en helt ny produkt som också kommer att kräva en massa jobb och plats.

– Cupcakesen är ytterligare en viktig del av satsningen då de säljs frysta men också färska i Lidls bake off-hyllor. Det blir enklare för kunden att bara ta med sig två hem eller till jobbet för fikat.

Syster Vilda gör familjeföretaget komplett

För att få lite extra fart på växa så det knakar-processen så har Zebastians syster Vilda Broström flyttat hem från Stockholm och anslutit för att göra familjeföretaget ännu mer familjärt. Hon har jobbat som sociala medier-expert och kommer att sköta One Cakes marknadsföring framöver, till vilken en del av pengatårtan ska gå.

– Jag finns inte själv på sociala medier men syrran är duktig och jag tror att vi ska satsa på mycket rörligt material med personligt tilltal så att de som är intresserade får lära känna oss och se vad som händer bakom kulisserna, säger Zebastian.

Möjligen blir det också så att filmerna som spelas in får dubbas till tyska och danska. Intresset för One Cakes tårtor har nått utanför Sveriges gränser och för att få sälja livsmedel utomlands krävs en så kallad BRC-certifiering som enligt Zebastian är på en helt annan nivå än den IP-certifiering som One Cake i nuläget sitter inne med.

– Den är dyrare och svårare, kräver mer säkerhet i produktionen och mycket mer dokumentation, men är en förutsättning för att vi ska kunna gå på export så det är bara att sätta igång och kämpa med allt pappersarbete.

Zebastian vill kunna ringa sina drakar

Pappersarbete ja, ett av alla dessa är alldeles snart avslutat och alla ägaravtal med drakarna är skrivna. Då blir det dags för One Cake att bjuda ner de tre delägarna för ett möte och Zebastian Lindqvist ser fram emot att få ”plocka deras hjärnor”.

– Det ska bli så roligt att träffa dem och planera för framtiden tillsammans och jag hoppas och tror att jag ska kunna lyfta luren och ringa dem om jag behöver tips och råd.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS