Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Våldsam man på Willys, varför Jeriko hamnade i Partille, och stöldligor på Ica Maxi – det är tre av de artiklar som har lockat mest till läsning under första kvartalet med Nya Partille tidning.
Våldsam man på Willys, varför Jeriko hamnade i Partille, och stöldligor på Ica Maxi – det är tre av de artiklar som har lockat mest till läsning under första kvartalet med Nya Partille tidning.

De tio mest lästa artiklarna sedan starten

Våldsam man på Willys, varför Jeriko hamnade i Partille, och stöldligor på Ica Maxi – det är tre av de artiklar som har lockat mest till läsning under första kvartalet med Nya Partille tidning. Har du missat de största snackisarna? Här får du en lista på de tio mest lästa artiklarna sedan starten.

1. En man gick till attack mot kunder och personal på Willys i Partille centrum på morgonen den 2 november. Polisen var på plats vid matbutiken och kunde gripa mannen direkt.

LÄS MER: Man gick till attack på Willys i Partille

2. Jätteprojektet Gökegård i Öjersjö börjar bli mer konkret. I slutet av oktober togs första spadtaget för bygget av det som till slut kommer att resultera i 500 bostäder. Först ut blir lägenhetshus med en restaurang i botten.

LÄS MER: Så kommer nya Gökegård i Öjersjö att se ut

3. Tre personer anhölls i början av oktober efter ett tillslag mot flera massagesalonger i Västsverige. De ska ha drivit salonger, bland annat i Partille, där prostitution har förekommit.

– Vi misstänker att de har haft den här verksamheten under längre tid och gjort stor ekonomisk vinst på det, sa Magnus Dahl, spaningsledare på polisen.

LÄS MER: Tillslag mot massagesalong i Partille: Förekommit prostitution

4. Stölder i kommunens matvarubutiker, där tjuvarna rensar hela hyllplan med dyra varor så som oxfilé, har ökat på sistone menar polisen. På Ica Maxi i Allum tar man tjuvar varje dag. Vissa av dem har till och med listor på vad de ska stjäla.

– När jag började i branschen så ”glömde” man betala och stoppade ner en chokladask i fickan, i dag är det något helt annat, säger Ica-handlaren Thomas Strindeborn.

LÄS MER: Organiserade stölder på Ica Maxi i Allum: ”Tjuvar varje dag”

5. Jeriko – vad är det för namn att ge ett område i Partille, undrar många. Partille Tidning har sökt sig tillbaka till Jerikos rötter och historien börjar med en romantisk vision för en ung, troende och driftig änka i slutet av 1800-talet: Albertina drömde om en egen stad – och fick det.

LÄS MER: Därför hamnade Jeriko i Partille

6. På eftermiddagen den 16 oktober blev det fullt pådrag när bilar på Allums parkering utsattes för inbrott och skadegörelse. En person observerade händelsen och ringde polisen. Polisen kom till platsen och en helikopter skickades ut för att leta efter potentiella gärningspersoner.

LÄS MER: Polisinsats vid Allum – inbrott i flertalet bilar

7. Den 22 september kom larmet att en bilist kört in i en verkstadslokal. Räddningstjänst, polis och ambulans larmades till olyckan nära Utbyvägen i Partille. Två personer fick föras till sjukhus i samband med olyckan.

LÄS MER: Bil körde in i verkstad: ”Står med nosen in i fastigheten”

8. För nästan tre år sedan rasade en del av den gamla mur som Jonseredsvägen står på. Den i sammanhanget uråldriga konstruktionen är osäker och 280 meter av vägen måste rivas och återuppbyggas, men utmaningarna är många och än så länge har man inte fått grönt ljus till att sätta spaden i marken. Själva byggandet kan man sätta i gång med tidigast 2023 och i bästa fall är vägen färdig att användas 2025.

LÄS MER: Då kan byggandet av Jonseredsvägen påbörjas

9. Smuts, svartmögel och råttor – det var vad som upptäcktes i köken på Furulunds äldreboende när miljöenheten hade sin årliga inspektion. Köket lagar mat till skolbarnen på Furulunds skola. Miljöenheten har ställt krav på åtgärder, men tills allt är klart får matlagningen, trots bristerna, fortsätta som vanligt.

LÄS MER: Råttor och svartmögel i köken på Furulunds äldreboende

10. Den 9 december smet en bilist från en olycka och strax därpå visade det sig att bilen var stulen. Polisen inledde en biljakt som en stund senare tog slut i Sävedalen. Men bilisten gav inte upp där, han försökte smita igen och skadade fyra poliser.

– En polis fick sin fot överkörd, sa Fredrik Svedemyr, presstalesperson på polisen.

LÄS MER: Vild biljakt slutade i Partille – fyra poliser skadade

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.