I gruppen talas 30 språk och de hjälper nyanlända in i skolan. Nu får Enheten för flerspråkighet Partille kommuns Barnkonventionspris.
I gruppen talas 30 språk och de hjälper nyanlända in i skolan. Nu får Enheten för flerspråkighet Partille kommuns Barnkonventionspris. Bild: Partille kommun

De talar 30 språk - nu får de Partilles Barnkonventionspris

De hjälper nyanlända barn in i skolvärlden och talar tillsammans över 30 språk. I dag på onsdagen tilldelas Enheten för flerspråkighet Partille kommuns Barnkonventionspris.
– En jättevinst, barnens bästa genomsyrar hela vår verksamhet, säger enhetschef Erik Martinsson.

ANNONS
|

Som enda kommun delar Partille ut ett årligt Barnkonventionspris till någon i kommunen som gör något extra för att stärka barn och ungdomars rätt i barnkonventionens anda. 2021 års pristagare får ta emot sin buckla under onsdagen och den ärofyllda vinsten tilldelas i år Enheten för flerspråkighet inom Partille kommun.

LÄS MER:Partilleförfattare prisas för årets bästa hembygdsbok

Ett välförtjänt pris

– Vi är de nyanlända barnens första anhalt in i skolvärlden, under fyra veckor ger vi dem verktyg att umgås och uttrycka sig på lika villkor, säger Erik Martinsson, enhetschef, som först blev överraskad av att få motta priset men som ju mer han tänkt på det tycker att det känns helt rimligt och välförtjänt.

ANNONS

– Ja, jag tycker det. Priset rimmar väl med vår verksamhet där barnen alltid står i fokus och det är ett gott kvitto på att det vi gör är bra, säger han.

Givande med många kulturer

Han beskriver arbetet med de nyanlända barnen som både svårt och väldigt givande på en och samma gång och betonar att det inte är han utan hela enheten på cirka 30 personer som delar på vinsten.

– Vi har lärare, studiovägledare, modersmålslärare och en fantastisk planeringsledare som gör det möjligt att få ihop allt, något som inte alltid är lätt. Men jobbet med alla olika kulturer är både givande och roligt, säger Erik Martinsson.

LÄS MER:Stor chans att lärare i Partille vinner årets guldäpple

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS