Därför får Kerstin Thell Almlund Partilles Barnkonventionspris: ”För barnen”

Kerstin Thell Almlund får Partille kommuns Barnkonventionspris 2022. Hon jobbar på Partilles alkohol- och narkotikamottagning, PAN, och har i hela sitt yrkesliv sett till barnens bästa.
– Jag är så hedrad, priset lyfter fram barnens röst, säger hon.

ANNONS
|

Vid en ceremoni och föreläsning i FN:s barnkonventions namn under måndagskvällen fick Kerstin Thell Almlund kliva upp på Kulturums stora scen och ta emot sitt pris som delas ut av kommunfullmäktige varje år sedan 2009. Delar av motiveringen lyder:

”Genom ett stort driv och engagemang för barns rättigheter har Kerstin Thell Almlund på ett mycket framgångsrikt sätt arbetat för att stärka barns rättigheter. I sitt arbete på PAN har Kerstin utvecklat arbetet med att säkerställa att barn har rätt att få uttrycka sitt eget behov av att få stöd och information.”

– Jag har alltid jobbat med barn. När jag var barnskötare så fastnade jag alltid för barnen det var trassligt kring, säger hon och berättar att valet av arbete inte beror på en svår uppväxt.

ANNONS

Jobbat i 20 år

– Nej, faktiskt inte alls och när jag vidareutbildade mig så blev jag lite ifrågasatt eftersom jag inte har något jobbigt med mig.

Hon har jobbat i Partille i 20 år, i början på då nystartade Familjehuset, men sedan ett par år tillbaka är hon anställd på Partilles alkohol- och narkotikamottagning (PAN) där hon träffar barn med föräldrar med beroendeproblematik. Barn i alla åldrar som behöver någon utomstående vuxen att prata med.

– Det är inte så farligt att prata med någon, det är viktigt att få dem att förstå det. Att de inte är ensamma, att de trots allt kan älska sin förälder och att det inte är deras fel. De vill veta om de kommer att bli som mamma eller pappa när de blir stora. Det finns så mycket att prata om, säger hon.

Delar priset med Porthälla Scoutkår

Att nu bli bekräftad med ett barnkonventionspris ser Kerstin som ett fint kvitto på att hon och hennes kollegor gjort ett verkligt avtryck och trots att jobbet ibland är både drabbande och jobbigt så har hon alltid känt att det är värt det.

– Det är klart, trots att jag är bra på att koppla av så följer jobbet med mig ibland. Men att kunna göra något för ungarna som har det kämpigt är guld värt, säger Kerstin Thell Almlund.

Partille kommuns Barnkonventionspris 2022 delas mellan Kerstin Thell Almlund och Porthälla Scoutkår.

LÄS MER:Mini-Maria invigt i centrala Partille

LÄS MER:De öppnar mottagning för barn med psykisk ohälsa

ANNONS