Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Annika Sjöö trivs i sin nya roll som programledare på Morrongänget.  Bild: Privat
Annika Sjöö trivs i sin nya roll som programledare på Morrongänget. Bild: Privat

Dansaren Annika Sjöö gör succé i radion: ”Jag har väldigt mycket energi”

Från hälsoinspiratör och tv till författarskap – Annika Sjöö har testat på allt. Nu hörs mångsysslaren från Öjersjö varje dag i Mix Megapols Morrongänget.
– Jag har hittat mitt drömjobb, det har varit fantastiskt roligt måste jag säga, säger Annika Sjöö.

2009 stod Annika Sjöö, från Öjersjö, som segrare av Let’s Dance. 13 år senare finns hon med på Partille Tidnings lista över de 50 mäktigaste personerna i Partille.

– Mäktigaste personer, det känner jag inte att jag är, säger Annika Sjöö skrattandes.

När Partille Tidning slår henne en signal har hon precis avslutat en danslektion. Efter lite ledighet under påsk berättar hon att det känns skönt att komma tillbaka till jobbet.

– Jag har varit bortrest lite över påsken men jag längtade efter jobbet när jag kom hem, jag är tacksam för det. Det är ingen måndagsångest, jag vill till jobbet, berättar hon.

Trivs i radion

I dag är hon programledare i Mix Megapols Morrongäng, ett jobb som hon beskriver som det optimala jobbet.

– Jag har hittat mitt drömjobb för jag har känt länge att jag vill ha ett fast jobb, framför allt i Göteborg för jag och min familj trivs bra här, säger hon.

Under en längre period har Annika Sjöö drivit eget företag inom hälsa och haft flexibla arbetstider. Men sedan våren 2021 har hon lagt stora delar av sin tid på radiojobbet.

– Det har varit fantastiskt roligt måste jag säga, jag är glad att jag fick jobbet, säger hon.

Dag och natt mellan radio och tv

Den största omställningen hon har upplevt, mellan att jobba i tv och vara programledare i radion, är att hon behöver gå upp väldigt tidigt på morgnarna, så tidigt som kvart i fem.

– Jag har väldigt mycket energi, när jag vaknar så vaknar jag. Jag är ingen snoozare och när man väl kommer till radiostationen får man energi av sina kollegor, säger hon och tillägger:

– Men efter sändningarna är man trött och tömd.

Blir van med sin roll

När man hör Annika Sjöö i radion får man en bild av att hon har jobbat med det sedan barnsben. Den främsta orsaken till att hon låter så naturlig är att hon utvecklas dagligen och får vara sig sälv.

– Jobbet blir bara roligare när man hittar sin roll, med tiden känner jag mig mer varm i kläderna och mer bekväm i min roll som programledare, berättar hon och fortsätter:

– Jag är pigg och energisk vilket jag kan vara när jag är i radion, jag kan vara avslappnad.

Under sin tid som programledare har Sjöö också lärt sig mycket, inte minst att man som programledare ska vara extra tydligt när man pratar. Men hon berättar också att mycket av radiopratet inte är manusstyrt utan spontant.

– Men jag har också gjort massor med fel, jag säger konstiga saker varje dag, säger Annika Sjöö.

LÄS OCKSÅ: Annika showar med Morrongänget – in i hetluften direkt

LÄS OCKSÅ: Här är Partilles mäktigaste personer – plats 21-30

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.