Då städas Partilles vägar – detta ska du tänka på

De börjar högt och avslutar lågt. Kommunens sopmaskiner ger sig ut för att städa vägnätet med början i november och det är höglänta områden som är först. I ett meddelande till sina invånare ber kommunen: Bereden väg för sopmaskinen.

ANNONS
|

När höstlöven börjar falla blir det ganska snart lite lätt kaos på kommunens vägar och trottoarer och för att stävja detta elände så öppnas garagedörrarna för sopmaskinerna.

Varje år i början av november och en dryg månad framåt tar de sig runt hela Partille kommuns vägnät för att städa upp och så också i år. De startar sitt arbete i kommunens mest höglänta områden där kylan får löven att ramla av träden först. Därefter jobbar maskinerna sig neråt för att avsluta sitt värv på Partilles lägsta nivåer.

Bered väg för sopmaskinen

I sitt meddelande till invånarna ber kommunen nu om att göra fri väg fram för sopmaskinerna genom att tänka på följande:

ANNONS

”Se till att fordon inte står i vägen när vi maskinsopar i ditt område genom att: följa parkeringsreglerna på din gata, parkera på din uppfart i stället för på gatan, hålla trottoarerna fria från cyklar och lösa föremål. Hjälper du oss med detta så kommer sopningen gå lättare och resultatet blir mycket bättre.”

Någon gång under december räknar kommunen med att städarbetet ska vara klart.

LÄS MER:33 meter hög mobilmast planeras nära Oxledsskolan

LÄS MER:Årets ridsäsong städas ut – och hästarna går på semester

ANNONS