Putsa glasögonen för på lördag förmiddag får du se något helt unikt på Partilles gator: ungdomar som städar.
Putsa glasögonen för på lördag förmiddag får du se något helt unikt på Partilles gator: ungdomar som städar. Bild: Petter Trens

Då städar ungdomarna Partille: ”Stolta och glada”

Putsa glasögonen för på lördag förmiddag får du se något helt unikt på Partilles gator: ungdomar som städar.
Det är dags för kommunens årliga städinsats där föreningslivet går samman för att göra ordentligt rent.

ANNONS
|

Partille kommun gör gemensam sak med Städa Sverige och kommunens föreningar för att, som flera år tidigare, se till att Partilles omgivningar blir städade. Under tre timmar på lördag förmiddag går ungdomar från totalt tolv föreningar man ur huse för att, med varselvästar på, plocka skräp.

– Vi i Partille kommun är stolta och glada över att vara en del av Städa Sverige. Att arbeta för ett skräpfritt Partille, stötta föreningslivet och samtidigt engagera våra invånare i hållbarhetsfrågor känns väldigt bra, säger Jonatan Lööf, föreningskonsulent på Partille kommun.

Ungdomarnas lag får ersättning

Minst 240 idrottsungdomar och ledare i föreningar och lag kommer att engageras. Klubbarna kommer från Partilles alla fem kommundelar och representerar olika idrotter. Deltagarna miljöutbildas, blir lokala hållbarhetshjältar när de städar och får därefter en ersättning till laget för sin insats.

ANNONS

– Det känns väldigt kul att fortsätta detta hållbarhetsinitiativ tillsammans med Partille kommun med sitt stora föreningsliv. Vi både stärker föreningslivet och verkar för ett renare Partille på lång sikt. Och det är populärt. Intresset från föreningslivet för att delta är mycket stort och uppdragen gick åt snabbt, säger Mårten Heslyk, projektledare på Städa Sverige.

LÄS MER:Stark profil lämnar uppdrag i Partille: ”Älskar det här”

LÄS MER:Nya simhallen i Partille försenad – då kan den stå klar

ANNONS