Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Då öppnar ishallen efter felborrningen

En felborrning i isen i helgen stänger Vallhamra ishall till den 27 december.
– Vi diskuterar så att det inte ska kunna hända igen, säger fritidschef Mikael Hansson på Partille kommun.

LÄS MER: Hockeyklubb borrade för att få fast mål – slog ut kylanläggning

Som Partille Tidning berättade om i helgen skulle en hockeyförälder borra hål i isen för att fästa målen men hamnade fel och istället borrade sönder kylsystemet. Följden: inställd julshow och klubbmästerskap för Partille Konståkning och flyttade matcher för Partille Hockey.

Vid en närmare besiktning under måndagen står det klart att Vallhamra ishall kommer att behöva hållas stängd för reparation till tidigast den 27 december och att all verksamhet, inklusive allmänhetens åkning, ställs in.

– Vi hoppas att vi kan öppna den 27 december, vi följer arbetet i ishallen och kommer att informera berörda parter om det blir förlängning av stängningen så fort vi kan, säger Mikael Hansson.

LÄS MER: Efter inställda Lundaspelen – nu öppnar arenan för spel i mellandagarna

Han har i dagsläget ingen koll på vad kostnaden för reparationen blir, den görs genom Partillebo som är fastighetsägare, men han meddelar att Partille Konståkningsförening kommer att kompenseras med nya tider för såväl show som klubbmästerskap.

För att minimera risken att misstaget sker igen har kommunen, som har hand om ishallen, kallat till diskussioner med både Partille Hockey och sina egna medarbetare på plats.

– Hockeyn har kommit med förslag och vi har själva tänkt till om hur vi ska undvika att det händer igen, säger Mikael Hansson.

LÄS MER: Kalkon, grönkål eller lutfisk – det har Lotta Lundgren helst på julbordet

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.