Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Partille Arenas beslut att införa covidpass vid evenemang får kritik på Facebook. Kommunikationschef Anna Hartung ber folk att hålla god ton. Bild: Facebook / Privat
Partille Arenas beslut att införa covidpass vid evenemang får kritik på Facebook. Kommunikationschef Anna Hartung ber folk att hålla god ton. Bild: Facebook / Privat

Covidpass väcker ilska – anklagas för att vara ”Nazist-skit”

Partille Arena inför covidpass enligt FHM:s rekommendationer.
På Facebook strömmar nu motståndarnas arga kommentarer in.
”Skäms!”, ”Bedrövligt” och ”Hoppas ni går under” är bara några exempel.
– Det var väntat, säger kommunens kommunikationschef Anna Hartung.

LÄS MER: Dags för covidpass vid evenemang på arenan: ”Vi är redo”

När Partille Arena igår gick ut med information på Facebook om att det från den 1 december krävs covidpass för att få gå på evenemang i arenan så dröjde det inte länge innan kritikstormen i kommentarfältet drog in.

”Bedrövligt” skriver en Christina, ”Göra skillnad på personer gjordes under andra världskriget, det resulterade inte i något positivt för den folkgruppen” skriver Sofia, Joakim bidrar med ”Hoppas ni går under. Ni kommer få den karma ni förtjänar som går med på denna nazist-skit”, Malin kör på med ”Vidrigt! Ska bojkotta er” och Ingela utvecklar sitt resonemang som följer:

”Ni gör skillnad på människor utifrån medicinsk status. Om ni inte förstår vet vad det innebär kan ni prova att byta ut vaccinerad och ovaccinerad mot någon av följande; svarta och vita mot varandra, hetero mot homo, man mot kvinna, tyskar mot judar, svenskar mot muslimer osv.”

LÄS MER: Snökaoset har dragit in

Kommunen var förberedd

Anna Hartung är Partille kommuns kommunikationschef och den som tillsammans med sina kommunikatörer hanterar alla kommentarer i de officiella kommentarerna. Och att det skulle komma kritik mot beskedet om covidpass var väntat.

– Det har vi levt med under hela pandemin, alla kommentarer och tankar om vaccination. Så vi var förberedda, säger hon.

Följer FHM:s rekommendationer

I ett förstaläge kommer kommunen och arenan gå in och ge ett svar och förklara att de, som alltid under pandemin, följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och regler och att de uppmanar folk att hålla god ton.

– Vi hoppas att det räcker. Ingen kan hindra människor från att kritisera beslut som vi tagit så länge de håller sig inom de ramar vi satt upp. Ingen får komma med direkta hot eller sprida desinformation, då tar vi bort kommentaren, säger Anna Hartung.

Under förmiddagen postade kommunen sitt svar:

”Vi vill ha ett levande kulturliv i Partille kommun. Vi har därför valt att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer om vaccinationsbevis vid evenemang. Efter en tid av inställda kulturevenemang vill vi så långt det går hålla vår arena öppen för så många som möjligt. Vår ambition är att kunna erbjuda våra besökare så bra evenemang som möjligt.

Tänk på att hålla god ton i kommentarsfältet. Kommentarer som bryter mot våra riktlinjer kommer att tas bort.”

LÄS MER: Rami Bladlav är Årets Partillebo 2021

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.