Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Chockhöjd hyra för Partille Trial – behöver 66 000 på en månad

På vintrarna tränar cykeldelen av Partille Trial i Bunkeberget i Gamlestaden. Nu tredubblas hyran och klubben letar febrilt sponsorer.
– Lokalen är avgörande för vår verksamhet, säger Nadine Kåmark i Partille Trialklubb.

Nadine Kåmark tävlar i världscupen i cykeltrial och tillhör Partille Trialklubb som har både en cykel- och en mc-del. Under vinterhalvåret ”bor” hon i träningslokalen i Bunkeberget i Gamlestaden för att ha någonstans att träna när utomhusmiljön inte bjuder på rätt underlag.

– Vår lokal där är otroligt viktig för att vår verksamhet ska leva vidare. Inte bara för mig utan också för träningar för barn och ungdomar. Utan den blir det svårt, säger hon.

Bhöver 66 000 kronor nu

Nu visar det sig att hyresvärden vill tredubbla hyran och för att de ska kunna förnya kontraktet så behöver Partille Trial skaka fram 66 000 kronor till i slutet av juli. Något som inte är gjort i en handvändning för en klubb som redan lidit hårt av pandemins restriktioner.

– Det är verkligen dålig tajming, normalt sett får vi in pengar på att anordna tävlingar men det har vi inte kunnat göra på två år. Dessutom har medlemsantalet sjunkit rejält. Så vi hade tänkt att lägga allt krut på att försöka få fler att börja med cykeltrial men nu måste vi leta pengar till hyran istället.

Svårt att hitta ny lokal

Nadine Kåmark är mån om att inte få allt att låta som en snyfthistoria, men tycker samtidigt att hyresvärden sätter klubben i en svår sits när de kräver den höjda hyran på så kort varsel.

– Vi fick en och en halv månad på oss. De vet säkert att det finns en annan hyresgäst som vill ha lokalen och hyran är egentligen inte jättehög men det är svårt för oss just nu ändå.

Att flytta till en annan lokal skulle i den bästa av världar kunna vara ett alternativ, men dels är det svårt att hitta lämpliga lokaler till samma pris, dels är banan de byggt upp på plats i Bunkeberget inte alldeles lätt att flytta på.

– Framförallt behöver vi ha uppvärmt eftersom vi bara behöver lokalen på vinterhalvåret.

Jagar sponsorer

Planen för den återstående tiden till hyreskostnaden ska in är att försöka förhandla om kontraktet samt att skaffa sponsorer som kan ställa upp när kassan är skral. Nadine Kåmark är bekymrad men både tror och hoppas att allt ska lösa sig.

– En företagare i klubben går in med 20 000 så vi är en bit på vägen. Det blir tufft men jag hoppas att det ordnar sig, säger hon.

LÄS OCKSÅ: Medaljregn över Partillebowlarna: ”Mycket hårt jobb bakom”

LÄS OCKSÅ: 6 000 timmar senare – nu ska CSLiam bli e-sportproffs

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.